Industrial, electro i darkjazz rozezní žižkovský protiatomový kryt

postapo13Už jen pár dnů nás dělí od každoročního svátku plynových masek a jaderných podzemních otřesů! Šest let atmosferického mejdanu v protiatomovém krytu Parukářka oslavíme rozšířením line-upu na dvě živá vystoupení a DJskou stage se čtyřmi reprezentanty tvrdé elektroniky. Navíc zde šumperský industriální kult Akimbo oslaví 20 let fungování na scéně. Startujeme 22. června v 8 večer!



 

Postapo Party se během pěti let své existence stala jednou z nejnavštěvovanějších pražských electro parties "s přesahem". I letos se proto brány žižkovského krytu otevřou zvukovým i vizuálním experimentům a kromě čtveřice DJs navíc živě vystoupí hned dvě živé formace.

Na počátku akci si několik nadšenců položilo otázku: „Jak se asi baví lidé, kteří přežili jadernou apokalypsu, bezpečně ukrytí ve svých vaultech?“. Vidina se začala rýsovat rychle, a jelikož je nejlepším ověřením teorie praktický pokus, vznikl před šesty lety první experiment. Spojujícím prvkem každoroční Postapo Party jsou plynové masky na tvářích návštěvníků, atomické exploze beatů v uších a tísnivé dokumenty civilní obrany na plátně.


Video upoutávka na Postapo Party vol. 6 

Popáté máte možnost najít odpověď sami a zažít na vlastní kůži tísnivou atmosféru podzemních prostor civilní obrany v kombinaci s angažovanou retroprojekcí, působivými obleky účastníků a temnými zákoutími elektroniky – od progresivního hluku zuřící války přes ponurou oslavu života, lomozící chladnými tanečními beaty robotických profesorů, až po mrtvolný darkambientní klid vyprahlé pustiny.


Šesté pokračování nabídne vedle čtveřice DJských setů i dvojici živých kapel širokého žánrového rozstřelu. Dvacetileté výročí existence tu oslaví šumperští plechobijci Akimbo se svým speciálním setem. „Zvukoví nihilisté“, fungující s přestávkami už od roku 1993, ve své tvorbě mísící odkazy klasického industrialu a tvrdé elektroniky, to vše s odvážným zapojením textů v mateřském jazyce. Tešit se můžete na rezavé kolejnice, kotouče cirkulárky i živě roztáčenou sirénu.


Akimbo – Lidi 

V zadní části žižkovského krytu se vrátíme k samotným kořenům party a zacílíme na milovníky postapokalyptických snímků, radioaktivního herního průmyslu a konzumentů rezavých konzerv se psím žrádlem. Hodinový tematický set kořeněný vybranou projekcí zde odehraje instrumentální pražská čtveřice Iguana Bob & the Handsome Orchestra. Experimentální projekt, který se inspiruje ve zvucích jaderných explozí, mrtvolném šelestu vyprahlých měst, zpěvech pouštní karavany s lidskými orgány i v lynchovsky temných zákoutích vymazané hlavy.


Iguana Bob Theme Song (teaser) 

A jelikož jsme si dobře vědomi možných rizik, kterými mohou nechránění jedinci ohrozit zdraví a životy ostatních, důrazně nabádáme návštěvníky, aby se dostavili v bezpečnostních oděvech, vhodných pro průchod radioaktivní pustinou – od otrhaných maskáčů a přismažených plynových masek přes nájezdnická „Mad Max“ brnění až k respirátorům, brýlím a latexovým povrchovým úpravám, smývajícím nukleární spad.

Zároveň tak uvědomělí hosté notně posílí atmosféru večera (inspiraci pro postapokalyptické kostýmy hledejte například ve fotoreportu z minulého ročníku) a vyjímečně zdařilé kostýmní kreace od nás dostanou dárek – vstupné zdarma. Na prvních 50 příchozích navíc čeká apokalyptický "nuke-up" welcome drink Pripjať-Černobýl Star Liquer. O svůj zrak se ale bát nemusíte.

Tak tedy v sobotu na viděnou, padesát metrů pod povrchem!


POSTAPO PARTY VOL. 6 – Akimbo, Iguana Bob & the Handsome Orchestra (+ DJ Kootcha, DJ Muchach0 R0b0t0, DH Pavel Z., DJane Evesome)
22. června (start 20:00)
Praha, Bunkr Parukářka (Vrch sv. kříze)

Vstup: 90 Kč  v ceně apokalyptický welcome drink!
Výjimečně zdařilé kostýmní kreace vstup zdarma (Individuální posudek provede porota na vstupu)

Postapo

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.