Siouxsie and the Banshees v Brně 1995

Právě dnes slaví 62. narozeniny jedna z nejdůležitějších dam celé gotické scény. Vzdejme hold Siouxsie a jejím Banshees ohlédnutím téměř 25 let zpátky do historie.


Zdroj: miXík (díky!)

V našem retro okénku se tentokráta podíváme za brněnským koncertem Siouxsie and the Banshees. Tři krátké příspěvky z různých tiskovin, tři pohledy s dost rozdílnými pocity z navštíveného večera. Takto viděli koncert v brněnské sportovní hale 19. února 1995 pánové Antonín Zabloudil, Zdyněk Figura a Jan Matějovský.

Opakování, matka moudrosti – jak už sám název "Retro" napovídá, v této rubrice oprašujeme opravdové lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času, které po letech znovu opucujeme, vypulírujeme a vrátíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době jistou informační hodnotu.

Podílet na obsahu této rubriky se samozřejmě můžete i vy, takže pokud máte někde na půdě, ve starém harampádí, pod postelí nebo pilinami s morčetem podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

A teď už samotné články, které si můžete zvětšit tím, že na ně kliknete. Budou se vám líp číst. 

Siouxsie and the Banshees
Napsal: Antonín Zabloudil, Zdyněk Figura, Jan Matějovský
 

siouxsie_brno_1995_1

 

siouxsie_brno_1995_2

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.