Dead Space Chamber Music se na druhé desce věnují temným hodinám

Britská čtveřice podruhé převedla historické skladby do temní podoby, ve které se setkává neoklasika s hrubě rockovými elementy.

Dead Space Chamber Music je kvinteto z Bristolu ve Velké Británii, které reinterpretuje po svém historický materiál, zejména z období středověku a renesance. Ve svém podání sice přebírá formy a melodie staré stovky let, přetvářejí je ale do nové, současné podoby. V žánrovém rozmachu se čtveřice nenechává omezovat. Do původnách skladeb začleňuje prvky avantgardní hudby, neofolku, rituálního ambientu nebo doomu metalu. Představte si Dead Can Dance, kteří se na pódiu potkají s Annu von Hausswolff a temnými postrockery Mono.

Nová deska "The Black Hours" se odkazuje na stejnojmenný středověký iluminovaný rukopis, jedinečnou a intimní knihu modliteb, takzvaných "hodinek", které věřícího provází od rána do večera, i přes noc. "The Black Hours", vytvořené mezi lety 1460 a 1475, jsou ručně napsány na černém pergamenu skutečným zlatem, stříbrem a v té ještě době cennějším materiálem - tyrkysovým pigmentem. Myšlenka označovat čas, zejména temné hodiny, skupinu oslovila. Podobně jako je soustředěné rozjímání v modlitbě, je intenzivní i tvorba Dead Space Chamber Music.

Sedmička skladeb na desce je k mání od 3. prosince 2021 níže na Bandcam profilu kapely v digitální podobě, na CD a na kazetě. Předobjednat si můžete i vinylovou podobu alba, která bude k dispozici na jaře 2022.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.