Zářijové strašání

Zdá se, že září je jakýmsi tichem před bouří. Příští měsíc nás mimo jiné čeká Podzimní sklizeň Festivalu otrlého diváka nebo HorrorCon, ale ten právě probíající je poněkud dietnější. Jako náplast vám za pár dní nabídneme rozhovor s jednou z nejzajímavějších hororových autorek domácí kotliny. Ale nejdřív se mrkněme do kin a na pulty knihkupectví.

 

S úsměvem jde všechno líp. Většinou. Režisér Parker Finn si tuhle lidmi většinou oblíbenou grimasu lidí vyložil po svém a natočil horor nazvaný jednoduše "Úsměv". Zoubky jako perličky se na vás tentokrát nebudou cenit z pouhého příjemného rozmaru...

"Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství.

Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci."  

 


Úsměv - trailer

 

 

 

Ani knih tento měsíc nevyjde tolik, jako jsme poslední měsíce zvyklí, ale úplně na suchu nebudeme. Páté knihy se dočká skvěle nakopnutá edice Zrnka temnoty nakladatelství Golden Dog. Další útlou knížečku napsal americký autor Daniel J. Volpe a její titul zní "Billy Silver".

"Billy Silver je grázl a feťák, který zrovna potřebuje prachy, aby si koupil další dávku. Za zadkem je mu i jeho přítelkyně – ta si potřebuje šlehnout ještě víc. Jenže dluhy udělají svoje a všechno se sype na hromadu. Billy přijde o holku, dealer mu jde po krku a ještě ke všemu ho vyhodí z kapely, což byla jediná radost, kterou ve svém mizerném životě měl. Naštěstí narazí na zajímavou nabídku – nechá se potetovat za peníze. Jenže tenhle tetovací salón není obyčejný. A Talia není obyčejná tatérka. Billy dostane kérku, kterou musí vykoupit krev."

 

 

Román "Zvláštní operace Z" je o tom, kterak Rusko zničilo svět. Provokativní titul má na svědomí skotský autor Gavin G. Smith a vy se nemusíte obávat žádného velkého politikaření ani řešení závažných otázek. Ve skutečnosti dostanete od nakladatelství Planeta9 akci a slušný zástup zombies.

"Vrcholí studená válka. Vadim Skorlenskij a jeho elitní jednotka Specnaz se vrátila z Afghanistánu. Další mise – New York. Je jim řečeno, že jde o "cvičení". Příliš pozdě zjistí, že "cvičná" chemická zbraň, kterou mají u sebe, je až příliš skutečná. Jdou na smrt...

...a probudí se ve městě, které je zahlceno chodícími mrtvolami, jež se i nyní šíří po celém světě. Skorlenskij a jeho jednotka zombie komanda se snaží udržet uprostřed nemyslících monster a vrátit se zpět do Ruska. Rusko zničilo bez mrknutí oka celý svět. Odsoudilo Vadima k osudu horšímu než smrt. Teď se vrací domů a někdo za to zaplatí."

 


Pokračování se dočkal i u nás recenzovaný drsný krimi thriller Martina Štefka "Mrtvé ženy" (čtěte ZDE). Další osudy Hanka Giorgia nesou slibné jméno "Farma zrůd". Autor svou novinku logicky vydal u vlastního nakladateství Golden Dog.

"Sugar. To jméno zní sladce. Ale smrt sladká není. A Sugar je mrtvá… Hank Giorgio a Larisa Kramer jsou povoláni k případu, který bude osobnější, než si na první pohled mysleli. Nejde jen o to, že zavražděná je Larisinou milenkou. Ozývá se minulost, která chce Hanka uštknout jako jedovatý had. Minulost, kterou se rozhodl ignorovat. Minulost, díky které budou umírat další lidé."

 


To je protentokrát vše, ale jak jsme slíbili, vynahradíme si to brzy ještě rozhovorem!

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.