V lednu vám přivezeme budoucí hvězdy dark/coldwave/postpunkové scény – Ultra Sunn a Velvet Vega

Přijďte 21. ledna do Chapeau Rouge odstartovat novou koncertní sezónu nadupaným koncertem příštích headlinerů temně synťákové vlny.

Jen málo jmen aktuální dark synth scény nabývá tak mocně na zvuku jako bruselský projekt Ultra Sunn. A ještě aby ne. Samovi Huge (jinak znalci dějin umění) a módní návrhářce Gaelle Souflet se podařilo spojit synťákový chlad coldwave se smyslnými darkwave melodiemi, podmanivým vokálem a energickým EBM základem, který nejspíš všichni belgičtí elektronici cucají s mateřským mlékem už od narození. Ultra Sunn tak stvořili žánrovou směs, která je stejně hypnotická, jako tanečně strhující; stejně atmosfericky oldschoolová, jako nadupaně současná. Ostatně, třeba hitovku „Keep Your Eyes Peeled“ jste (nejen) od nás mohli slyšet na parties už mockrát. Pozadu ale nezůstávají ani aktuální tracky dvojice (třeba singl „Can You Believe It“), opřené o klasické analogové synťáky i drum machiny, stylový vokál a do pozadí kopající beaty.

Za pouhé tři roky fungování stihli Ultra Sunn udělat na scéně slušnou rýhu a pokud tohle tempo Samovi a Gaelle vydrží, brzo se vyšvihnou na špici žánru po bok hvězdných Boy Harsher, čarodějek Minuit Machine nebo krotitelů darkwave Ash Code. A vy pak budete moci se spikleneckým úšklebkem vzpomínat, jak jste je tehdy viděli v české premiéře pěkně face to face v Chapeau ještě dřív, než kapele začaly být kluby malé...

Ultra Sunn – Can You Believe It


Možná si vzpomenete, že poslední koncert roku 2022, který jsme pro vás chystali, nakonec padnul. Kvůli akutním zdravotním problémům frontmana museli Actors zrušit zbytek turné, a jejich spolujezdci Bootblacks nakonec udělali to samé. Předskok jim tehdy měla obstarat dvojice Velvet Vega, na jejichž sexy mix postpunku, darkwave i osmdesátkových vlivů jsme se těšili snad stejně jako na hlavní hvězdy.

A přesně proto jsme se rozhodli zpěvačku Chiaru Lucarelli i s jejím parťákem Francesco Sorgentem (oba dříve z projektu The Love Thieves) pozvat do Prahy znovu a lépe. Jejich druhou velkou desku „We’ll Never Get Back“ z labelu Swiss Dark Nigths si totiž našinci prostě zaslouží slyšet live.


Velvet Vega – My Desire
 

Dorazte otevřít novou koncertní sezónu stylově – nakouknutím do budoucnosti dark/coldwave/postpunk scény. Třetí lednovou sobotu v Chapeau.

ULTRA SUNN (B), VELVET VEGA (I)
21. ledna 2023
Praha, Chapeau Rouge (Jakubská 2)
Vstup:  390 Kč (+ poplatky) Goout předprodej / 490 Kč dveře

Velvet Vega

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.