Legendární Twice a Man vydala trojdiskový výběr svých nejlepších písňových momentů

Švédská trojice Twice a Man nabízí kompilaci naplněnou více než třemi desítkami skladeb ze čtyř dekád dlouhé kariéry souboru.

Průkopníci temné elektroniky se dají svým unikátním zvukem přirovnat k podobně tvrdohlavým The Legendary Pink Dots. Novináři jim během dekád věnovali mnoho zajímavých nálepek. Například 'marihuanoví Ultravox - podobně melancholičtí, ale bez přeslazeného patosu' nebo 'podobně smutní jako Gary Numan, ovšem s hřejivým, organickým nádechem'. Blízkost jejich tvorby k Tangerine Dream nebo Human League je také známá.

Během své pozoruhodné kariéry Twice a Man nejenže vydali 21 plnohodnotných alb a odehráli nespočet koncertů, ale Švédové vytvořili také soundtrack k 7 divadelním představením pro The Royal Dramatic Theatre ve Stockholmu. Vytvořili také hudbu pro filmy, výstavy, taneční vystoupení a počítačové hry, mezi které patří i kultovní Playstation hra "Kula World".

 

Twice a Man - Decay
 

Jedním z témat, ktere Twice a Man provází po celou jejich kariéru, je zájem o přírodu a problematiku životního prostředí. Ten se dnešní optikou jeví jako prorocký. Dlouho očekávaný trojdiskový výběr "Songs of Future Memories (1982-2022)" nabízí na třech discích celkem 33 skladeb napříč celou kariérou trojice, včetně dvou nikdy nevydaných skladeb. Kompilaci vypravilo 27. ledna 2023 do světa vydavatelství Dependent v digitální podobě a na CD nosičích. 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.