Editors pokračují v temné cestě, nastolené albem EBM, remixem The Soft Moon

Editors a The Soft Moon? Takové spojení si necháme líbit!

Každý dlouhotrvající vztah, ať už pracovní nebo osobní, potřebuje čas od času výrazný impulz, který dodá zaběhlým pořádkům novou inspirační vzpruhu. Britští rockeři Editors tak po prvních třech úspěšných deskách, které výrazným způsobem čerpaly z postpunkového ducha Joy Division nebo Echo & The Bunnymen, protočili sestavu a na dalších třech dlouhohrajících kolekcích se vydali přístupnějším, více popově orientovaným směrem, aniž by popřeli své rockové kořeny.

Po vydání první Best Of kompilace nazvané "Black Gold" přišla na řadu logická otázka: A co dál? Odpověď přinesla původně nevinná, jednorázová spolupráce, která se díky pandemii koronaviru proměnila ve výrazný impulz. Ten nejen, že rozšířil řady Editors o nového člena, ale ještě hudebně nasměroval šestici po letech do temnějších vod. Osobu Benjamina Johna Powera posluchači mohli zaznamenat jako polovinu elektronického dua Fuck Buttons a následně i jako sólistu skrytého za přezdívkou Blanck Mass. V obou případech jsme měli co do činění s temnější, analogovou elektronikou, která na jedné straně směřovala do tanečních vod, na straně druhé zcela vědomě přiznávala svou náklonnost ke krautrocku, elektronickým space výletům s ambientním vyzněním i temné elektronice EBM subkultury.

Na stejnou vlnu naladění Editors se pustili i přes kovidové obtíže do spolupráce, která přinesla desku "EBM". Ta už od prvních tónů vyzařuje velké množství energie, což pocítili i fanoušci Metronome festivalu, kde šestice převálcovala celou konkurenci. Že kapela nehodlá ze své temné cesty slevovat, jasně naznačuje čerstvý remix singlu "Kiss", který pro kapelu vytvořil námi oblíbený Luis Vasquez alias The Soft Moon

 

Editors - Kiss (The Soft Moon remix)

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.