Årabrot předvedou novou sychravou skandinávskou výpověď koncertně i v Praze

Karin Park je švédská zpěvačka, která si svými temně popovými alby vydobyla silné renomé nejen ve Skandinávii, ale i ale širší gotické scéně. V poslední době se ale pouští do čím dál větších dobrodružství. Natočila akustické album, spolupracovala s dark ambientním maestrem Lustmordem na vynikajícím albu "Alter" a také se připojila i po hudební stránce k manželovu projektu Årabrot. Rocker Kjetil Nernes táhne Karin Park do nových vod, které ale nepostrádají onu severskou podmračenost.

Od roku 2013 začala Karin do tvorby „true norwegian noise rockové skupiny“ přispívat ve studiu, od 2016, kdy Kjetil překonal rakovinu, pak začala se skupinou vystupovat i na koncertech. Dnes je projekt stále především Nernesovým dítětem, vliv Karin na tvorbu je už ale tak zásadní, že Årabrot jsou brány a na veřejnosti prezentovány za (manželskou) dvojici. Společně se už podíleli na pěti deskách projektu přičemž ta poslední, pojmenovaná "Of Darkness and Light", vyšla 13. října 2023 na labelu Pelagic records v mnoha podobách.

A co víc, manželé přijedou podpořit vydání alba koncertně i do Prahy. Vystoupí 21. listopadu 2023 v pražském klubu Underdogs'. Předskočí jim gothic folkový kumpán Jaye Jayle, dojde ale i na sólový set samotné Karin Park. Více informací najdete ZDE

 

Årabrot  - Horrors Of The Past

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.