The Soft Moon ukončil svou cestu po postpunkovém nebi

Temnou scénu postihla velká ztráta.

18. ledna byla v jednom losangeleském loftu nalzena tři mrtvá těla. John Juan Mendez - jinak známý jako techno DJ Silent Servant, jeho přítelkyně - módní návrhářka, spisovatelka a hudebnice Simone Ling a tím třetím v nešťastné partě byl Jose Luis Vasquez, kterého všichni čtenáři našeho webu znají jako srdce i mozek projektu The Soft Moon. Zprávy mluví o pravděpodobném předávkování fentanylem...

Vasquez se narodil 30. května v Los Angeles kubánské imigrantce a mexickému otci, který však o syna nejevil žádný zájem. V chlapcově devíti letech se rodina přesunula do Victorville v Kalifornii. Jako patnáctiletý Luis založil první punkovou kapelu a řezal do kytary. Po absolvování střední školy Hesperia se přesunul do Oaklandu.

 


The Soft Moon - Become the Lies

 

V roce 2009 Luiz založil The Soft Moon a rok nato se jej ujal label Captured Tracks s prvním singlem i eponymním dlouhohrajícím debutem. Zdálo se, že našláplý start projektu zabrzdí incident, který se stal v roce 2012. Luis se stal obětí násilného přepadení a byl mu odcizen batoh i s notebookem a dva roky práce byly v tahu. I tak ještě ten rok vyšla deska "Zeros". Později se Vasquez přesunul do italských Benátek, vyšlo mu třetí album "Deeper" a dokonce předskakoval Depeche Mode na jejich turné Delta Machine.

Výjimečnost jeho hudby tkvěla v tom, jak novátorsky narouboval motorický fundament krautrocku a mechanickou podstatu elektronické hudby, na živočišný post-punkový základ. Jeho rukopis tak posunul vnímání post-punku ze setrvačnosti do žhavé současnosti a dočkal se stovek až tisíců následovníků.

Neposedný Luis se znovu přesunul a další nahrávka "Criminal" vznikala v jeho domácím studiu v Berlíně. Poprvé se jej ujal label Sacred Bones. Další cesta vedla na poušť Joshua Tree a tehdy tenhle přesun Luis označil jako únik před přemírou alkoholu, stresu a dalších záležitostí. Výsledkem nakonec byla album, které umělec vydal pod svým občanským jménem Luis Vasquez a nazval jej "A Body of Errors". Hned další rok potom vyšla další řadovka The Soft Moon, která dostala jméno "Exister".

 


The Soft Moon - Far

 

Luis u nás odehrál řadu koncertů. Po celé roky se rval se svými démony a nakonec se mu jeden z nich stal osudným. V paměti všem ale zůstane jako umělec, který na temné scéně zanechal spoustu skvělé muziky, díky které nebude níkdy zapomenut.

R.I.P. Luisi

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

to jsou kopyta...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.