Subkultury: Gotička

abicko_gotickasDnešní příspěvek do rubriky "Média o goths" patří mladším čtenářům a všem, kteří by si rádi složili z papíru gotičku...








 

Redakce časopisu Ábíčko si rozhodně zaslouží ocenit za to, že své mladé čtenáře připravuje na život a vzdělává i v oblastech jako jsou subkultury.

Najdeme tu třeba článek "Co poslouchají jednotlivé subkultury?" (čtěte tady), ve kterém redaktor Tomáš Haimann správně vyhranil punkovou, straight edge i psychobilly scénu a mezi "Scene girls" poučeně zařadil také u nás méně známé Alice in Videoland. U gotiky se sice trefil třema zásahy z pěti výčtem skupin Bauhaus, HIM, Sisters of Mercy, Nightwish a The Cure, ale i to je na nehudební médium vlastně slušný výsledek.

 

abicko_coposlouchaji

A protože Ábíčko moc dobře ví, že heslo "škola hrou" funguje i v našem století, rozhodla se vzdělanosti mládeže pomoci sérií vystřihovaných zástupců různých scéně. Po boku trempa nebo hipstera si tak můžete vystříhnout třeba i gotičku.
 
 
abicko_goticka
 

Tady máte návod, kdyby vám to nešlo:

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny přerušované čáry narýhujte, aby se dobře ohýbaly (použijte tupý nůž nebo velmi opatrně řezací nůž a pravítko). Pro zasunutí uší prořízněte na hlavě vyznačené plné čáry.

NÁVOD NA SLEPENÍ

Postavička se skládá z devíti částí - tělo, hlava, 2x ruce, 2x nohy, 2x uši a černý grimoár (knihu).

1. Všechny části po obvodu vystřihněte. Nejprve slepte tělo postavičky. Je jedno, odkud začnete lepit.
2. Pokračujte slepením nohou, které přilepíte k tělu. Kontaktní místa jsou označena čísly - stejná čísla se lepí na sebe.
3. Následuje lepení rukou. Obě ruce uprostřed přehněte a slepte k sobě. Díly přilepte shora na vrchní část těla. Linka mezi bílou a červenočerně proužkovanou plochou musí lícovat s hranou těla. Pozor na orientaci – nehty
směřují nahoru.

4. Největší díl – hlavu – přilepte na vrchní část těla.
5. Uši slepte stejným způsobem jako ruce a zasuňte je do proříznutých otvorů z boku hlavy.
6. Do rukou vlepte grimoár (knihu).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.