Hororový servis na mrazivý prosinec

movies_prosinecI v prosinci se podíváme, čím se můžeme nechat vystrašit v kinech a knihkupectvích...








 

 

Začneme opět v kinech...

158037676_865dcd

 

Kino poslední měsíc tohoto roku hororumilného občana příliš nepotěší. Čistá žánrovka se letos na plátnech už neobjeví. Bát by se tak člověk snad mohl alespoň u španělského filmu "Cesta" ("La Senda") režiséra Miguela Ángela Toleda. Hlavní hrdina Raul se v něm pokouší zachránit manželství a on, jeho žena i sedmiletý syn se rozhodnou strávit vánoční svátky v odlehlé chatě v horách. Tam se však Ana i Nico spřátelí s jedním z místních obyvatel, Samuelem. Místo klidu je tak na pořadu dne chorobná žárlivost a i když se Raulovo podezření z nevěry jeho ženy nepotvrdí, přesto není něco v pořádku.

Když se Raul dívá zpětně na fotky z dovolené, vidí na nich situace, jež si vůbec nepamatuje. Nyní se bude muset vydat na nepříjemnou cestu do hloubi svých vzpomínek a čelit děsivé realitě.
Připravte se na pořádně mrazivé prostředí, tuny sněhu a stísněnou atmosféru.

 


La Senda (The Path) - oficiální trailer


Ani knihkupectví poslední dny roku 2013 nenabídnou zrovna přehršel hrůzyplných titulů. Pokud však máte slabost pro "kulhánkoviny", jistě vás potěší nová jízda Františka Kotlety "Perunova krev I.". Po trilogii "Bratrstvo krve", v níž si to rozdávají v boji o Zemi emzáci s upíráky, se jedná o první ze dvou dílů nového samostatného projektu bodrého junáka z Bruntálu.

Anotace o dílé praví: Sebevražední teroristé, bomby v hrncích i pytlících od mouky, miny, které mohou být nastraženy kdekoliv, rakety přilétající odkudkoliv a islamisté toužící po trofeji s vlaječkou NATO na uniformě. To všechno byl čajový dýchánek proti tomu, co na Martina Fridricha čekalo v Praze. Akce, která měla vydělat dost peněz pro partu afghánských veteránů, se zvrtla a diamanty milionové hodnoty zmizely v rukou neznámých útočníků, z nichž každý je silnější a nebezpečnější než rota mudžáhedínů. Jenže tady jde o miliony, jasný? Je třeba povolat do zbraně staré přátele a získat kořist zpět. Ať si je v tom třeba magie, tlupa vlkodlaků nebo někdo mnohem, mnohem mocnější.

 

frantisek-kotleta-perunova-krev-1

 

Tolik abychom ve vší té nevlídné kose užili trochu legrace. Pokud máte rádi upíry, je tu zase výpravná kniha Charlotte Montague "Upíři: od Drákuly po Stmívání - Kompletní průvodce upíří mytologií". Autorka zde zkoumá různé upírské mýty a legendy a jejich dopad na populární kulturu. Ona cesta po stopách krvesajů od strašlívého Nosferatu po trpytivého Edwarda Cullena nebude asi pro každého skousnutlená.

 

large

 

Další titul je již třetím dílem série "Lovci monster". Tu má na svědomí Larry Correia a o tomto pokračování nazvaném "Alfa" anotace praví: Earl Harbinger, výkonný ředitel Lovců monster s.r.o., má tajemství - tajemství, se kterým se musí o každém úplňku zamykat do cely, jinak by sežralo každého na potkání. Ale zatímco ostatní vlkodlaci jsou lovnou zvěří, Earlovi vláda udělila výjimku, a protože to byla federální vláda, nebylo to zadarmo. Ve druhé světové válce, Vietnamu i na místech, o kterých spořádaní američtí občané nikdy neslyšeli, pak musel on a jemu podobní dokazovat, že si důvěru strýčka Sama opravdu zaslouží.

Práce pro vládu, armádu nebo CIA Earl vždy považoval za nutné zlo, ale když se mu ozve bývalý řídící důstojník s tím, že do Ameriky přicestoval jeho starý nepřítel, Nikolaj, vlkodlak z KGB proslulý svou brutalitou, neváhá ani na okamžik. V odlehlých lesích Michiganu se toho však děje mnohem víc, než se na první pohled zdá. Se soumrakem začíná poslední lov a v cestě mu stojí jen hrstka místních, spousta zbraní a Earl Harbinger...
Alfa vlkodlak může být jeden.

 Nakolik by vás tato vlkodlačí sága mohla bavit, to už musíte posoudit sami.

 

Lovci-monster-alfa_thumb

 

Za zmínku snad stojí opět i příloha časopisu Pevnost. Bude jí další hororový komiks z dílny Petra Kopla - "Procitnutí". Martin Lafetka donedávna patřil k těm nebohým -náctiletým, kteří se chtějí za každou cenu odlišovat od okolí. Snad by raději zemřel, jen aby byl zajímavý. Ale pozor na přání...! Když se probudíte v márnici se znamením věčnosti na hrudi a duchové začnou vstávat z hrobů, tajemné síly světa živých i mrtvých se budou přetahovat o vaši duši, dali byste cokoli za to, abyste aspoň chvíli byli zase normální. To je však jen začátek... Martinovy pravé schopnosti se brzy projeví.

 

Hororland_Procitnuti_obalka_E

 

Nechme se tedy překvapit s čím nás vydavatelství a distributoři překvapí na začátku příštího roku. I v něm bude náš hororový servis pokračovat...

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.