Oranssi Pazuzu zahrají s Táborem Radosti v Praze

Finská kapela loni vydala své třetí (a dosud nejlepší) album a nyní přijíždí vůbec poprvé do Prahy. Doprovod jí budou dělat domácí šamani Tábor radosti.

oranssipazuzu

Finští Oranssi Pazuzu platí ze jedno z nejvýraznějších zjevení na scéně tvrdých kytar. To ostatně dokázali i loni deskou "Valonielu", kterou navázali na dříve tříbený jedinečný zvuk, jaký je odlišuje od všech ostatních kapel.

Milujeme progresivní hudbu 60. a 70. let a psychedelii z těchto dekád. Ale někteří z kapely, a já mezi ně patřím, máme rádi i psychedelickou elektroniku,“
svěřil se nedávno frontman Jun-His, a právě snaha vytáhnout posluchače z běžných mantinelů činí z Oranssi Pazuzu nenápadné vizionáře, jejichž posluchačstvo se zaručeně nerekrutuje jen z okruhu dlouhovlasých zádumčivých metalistů. Naopak – o Oranssi Pazuzu s chutí referují i alternativní servery (ano, Pitchfork) a jejich zařazením do lineupu se letos chlubí třeba i mimořádný katovický festival Off.

Hostem koncertu bude duo
Tábor radosti – jejich poslední deska „Agartta“ vyšla sice už v roce 2011, temná rituální elektronika jihlavského spolku ale neztratila nic ze své uhrančivosti, což dosvědčí nejen publikum festivalu Hradby samoty, kde Tábor patřil k největším lákadlům. Pro vstup do podnětné temnoty Oranssi Pazuzu jsme nemohli doufat ve vhodnější uvaděče.

Koncert Oranssi Pazuzu a Tábora radosti se uskuteční v
pátek 21. března od 19:30 v pražském klubu K4Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji (SMS Ticket) za 270 korun, na místě budou stát 350. Pořádají Naše koncerty, aktivita spjatá s magazínem Aardvark.

Oragne pazuzu

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.