Jaké byly vaše ohlasy v anketě k desátému ročníku Prague Gothic Treffen?

Tady pro vás máme to nejzajímavější z vašich postřehů k letošnímu PGT.

Pořád je trochu těžké uvěřit tomu, že Prague Gothic Treffen a Sanctuary.cz už má za sebou víc než deset let existence. Nicméně máme pocit, že od původního blogu a prvního PGT v BumBaru pro hrstku statečných se podařilo něco udělat. I proto jsme se letos tak rozšoupli a chtěli tohle výročí oslavit. A samozřejmě je pro nás důležité vědět, jestli jste si ho užili stejně, jako my.

Než tedy vzpomínky na desáté PGT překryjí dojmy z dalších akcí, máme ještě chvíli na bilancování. Možná jste i vy byli mezi účastníky desátého výročí Prague Gothic Treffen, kteří přispěli svými dvaapadesáti postřehy do naší ankety. Co se vám tedy líbilo a co naopak? 

PGT

Na úvod je pro nás určitě potěšitelné, že se valné většině tázaných zdál letošní ročník tím dosud nejlepším a že naše a vaše oslavy tak byly dostatečně důstojné. Samozřejmě se našli i návštěvníci s většími očekáváními a je tedy na nás, abychom jim vše vynahradili ročníkem nadcházejícím. I když na druhou stranu – s velikostí scény, která tady a v okolí je, stejně lipské WGT nejspíš netrhneme...

Sami jsme byli zvědaví, nakolik se vám bude zamlouvat třídenní rozložení letošního PGT. Z našeho pohledu má možnost, potkávat se s přáteli tři dny za sebou, něco do sebe. I když si na druhou stranu uvědomujeme, že hlavně pro mimopražské je to celé potom hlavně finančně náročnější. Tenhle názor u vás nakonec také jasně zvítězil a větší část návštěvnictva (67% z vás) by si vystačila se dvěma dny hudebního dovádění.

Přes třicet ze zhruba padesátky odpovídajících jsou pravidelnými návštěvníky PGT, což nás samozřejmě moc těší a stejně tak je v tomhle ohledu pozitivní i to, že se na parketech pořád dají najít také nové tváře. Zajímavým poznatkem rozhodně je fakt, že i když se našli návštěvníci, kteří byli zvědaví hlavně na zahraniční DJs nebo chtěli protancovat střevíce, stejně nakonec motivací většiny je příležitost potkat kamarády, známé, případně možnost si nové přátele najít. Tady je tedy funkce „treffenu“ trefná a jsme rádi, že se nám ji daří naplnit.

PGT


Který den vás bavil nejvíc? Sami jsme byli zvědaví, jestli může tanec na vln(k)ách řeky Vltavy potěšit duši někdy značně konzervativního posluchačstva. Ukázalo se, že i gotik se chce zkrátka bavit a pro 56% z odpovídajících byla právě plavba highlightem prodlouženého víkendu. 19 % nejvíc potěšil sobotní dusot v klubech a 15% nejvíc nadchlo nedělní živé punkování. Drtivá většina by ocenila větší množství podobně netradičních parties.

Jak vidíte piknik? Sedmnáct reakcí nás ujistilo o každoroční návštěvě Parukářky, čtrnáct si dalo piknikovou premiéru, šestnáct bubáků letos vynechalo a pětice z vyplňujících vůbec nejsou piknikové typy a tyhle aktivity je nechávají mrtvolně chladnými. A co na pikniku zúčastněné bavilo nejvíc? Netopýři zvítězili na celé čáře a získali si srdce dvacítky z vás. Dalšími atrakcemi, které vás bavily, byla cukrářská soutěž Spookie Cookie, polehávání a debatování v klidu na trávě a Eda.

PGT

Co se sobotního klubového programu týče – vyhovovala vám trojice stagí, nebo to pro vás bylo zbytečně moc? Nebo málo? Největšímu počtu ze zasvěcených by stačila dvojice parketů, na kterých by se mohli realizovat a jen o málo populárnější model je právě ten letošní, tedy tři taneční placy. Jen 10% z vás by stačil jeden klub a 10% by naopak ocenila čtveřici stagí. V klubu Storm byly k nalezení hned dvě ze tří stagí. Jak se vám v něm líbilo? Pro třiadvacet z vás bylo naše hlavní stanoviště v klidu, šestnácti z vás připadal perfektní a dvanácti z vás se tam naopak nelíbilo. 

Bavil vás doprovodný program? Tady je jasně vidět, že každý má svoje preference. Někoho bavila plavba, jiného bondage studia Hell. Jeden nadšeně naslouchal přednášce o netopýrech (a ocenil by další přednášky), jiný rád mučil citron tetovacím strojkem. Najdou se tací, kterým byl sortiment v marketu málo a zároveň tací, kteří na podobné akce nechodí nakupovat. A někdo zkrátka jenom pije.

PGT

A kdyby to bylo na vás a mohli jste na PGT něco přidat a něco pro změnu ubrat? K zamyšlení je určitě konec sobotního programu. Ten vám určitě můžeme pro příští ročník přislíbit v pokročilejší hodinu. Co se informovanosti o programu týče – dělali jsme, co jsme mohli, ale je vidět, že v tomhle ohledu ještě máme co zlepšovat.

Někomu se zdála přemrštěná cena. Fanda, který má aspoň letmé ponětí o scéně, ví, jaké osobnosti na letošním PGT hrály a jak se říká: každý špás něco stojí. Až PGT odehrají Sanctuary DJs, bude zdarma jako Batsave večírky.  V přímém protikladu je potom přání přiblížit se lipskému WGT. To je v našich podmínkách hodně těžko realizovatelný cíl a jak pořadatele, tak fanoušky k něčemu takovému čeká dlouhá cesta s nejistým výsledkem. 

PGT


Někdo by uvítal další zpestření v podobě burlesky, striptýzu nebo fire show. Uvidíme.  Někdo by rád na PGT slyšel i metal. Protože se v Praze skoro každý druhý den odehraje nějaký metalový koncert, tak se zařazením tohoto hudebního stylu na program PGT do budoucna nepočítáme. Nicméně všech vašich připomínek si ceníme a určitě je zohledníme i při plánování jedenáctého ročníku.

Nás může těšit, že se sedmatřiceti z vás, kteří jste anketu vyplnili, se příští rok zase určitě uvidíme a zbytek dorazí dle možností. Že jsme nikoho z vás úplně neodradili, nás těší, a už teď se nemůžeme dočkat, až budou ulice Prahy zase o něco černější. Tedy co se ošacení a hudebních vibrací týče. Ještě jednou vám děkujeme za přízeň, bez vás by to celé nebylo možné!

Tak, a to bylo nejspíš naposledy, co jsme se vrátíli k jubilenímu PGT a teď už můžeme hledět vstříc dalším akcím. A začínáme hned zítra večer v Basementu, tak si tam můžeme na ten trojdenní mejdan zavzpomínat...

PGT

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.