Cesty Project Pitchfork a jejich spoluzakladatele, klávesáka Dirka Scheubera, se rozchází

Nenápadná informace o důležité personální změně v řadách Project Pitchfork...

Před měsícem němečtí EBM klasici Project Pitchfork umístili na svůj FB profil zprávu, kterou většina médií, včetně nás, přehlédla - z kapely odchází spoluzakladatel Dirk Scheuber! "Jak už se někteří z vás možná dozvěděli, Project Pitchfork a Dirk 'Scheubi' Scheuber se na konci loňského roku po vzájemné dohodě rozešli. Scheubi se již mnoho let nepodílí na produkci alb kapely a naopak upírá svou pozornost k vlastnímu projektu. Přejeme mu hodně štěstí a úspěchů!," hlásá konkrétně novinka. 

Je zajímavé, že k rozchodu dochází ne v době, kdy si Dirk procházel velkými osobními problémy (viz novinka ZDE), ale naopak, kdy po letech, osvobozen od svých démonů, a je nesmírně autorsky produktivní. Vždyť v polovině února mu label Trisol vydal už čtvrté řadové album "Numb"! Project Pitchfork se prozatím soustředí na zpřístupňování svého rozsáhlého katalogu na výjimečně graficky vyvedených vinylech. Až skončí pandemická situace, máme se prý těšit na dokončení trilogie načaté posledními alby "Akkretion" a "Fragment".

 

Scheuber - Tetatest

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No ono se to dalo trochu čekat, ale ty jeho sólo desky jsou dost divný. Žádnej zázrak. Spíš bude chybět na pódiu. Jo viděl jsem pár koncertů bez něj, když měl démony a chyběl mi tam.
Prvni solovka Scheubera se mi i libila, druha tak z poloviny a treti a čtvrtou jsem nebyl schopen ani doposlouchat. Souhlas, zni to čím dál více divně... doufám že Spilles se s novou deskou PP vytáhne, protože poslední desky PP zas až takový zázrak taky nejsou - vsech poslednich 8 desek zní skoro stejně. Kéž by se Spilles s tvorbou vrátil do 90tych let, kdy platilo co deska, to pecka...:-)
Project Pitchfork miluju a bez Dirka to proste nebude ono, ale z FLA taky odesel Rhys a pak se tam zase vratil ....
Rozdíl poznáš pouze na koncertech, ze tam nebude stát...ale na studiove tvorbě se stejně téměř nikdy nepodílel.
Stejne se na podiu furt tvaril kysele.... :D
Posledně se v Rock Café i usmíval. :-)
Já si myslím, že Spilles Dirka spíš vyhodil, protože když nejsou koncerty, tak je mnohem míň peněz a ty se líp dělej na tři, než na čtyři díly. Odskákal si to ten, kdo je nejmíň potřeba, Dirk si to navíc zavařil těma svejma "sólovkama". Když jsem viděl to video, kde to Dirk oznamuje, bylo vidět, že ho to dost mrzí. Mně je ho teda dost líto, a ty jeho skladby jako Vietnam, Psychic Torture, Ruins Of Ignorance, Human Crossing nejsou špatný. Takže Dirku, díky za vše a měj se pěkně.
Něco na tom bude. Je fakt, ze ten rozpor mezi nimi byl uz znatelný při posledním koncertě v Praze. Dirk seděl v šatně stranou od zbytku kapely, a když jsem mel moznost (diky klukům ze Sanctuary) na chvili s kapelou prohodit pár slov, tak Scheuber se mnou mluvil jen o solovych aktivitach a stále byl stranou od zbytku kapely. Spilles naopak byl hovorný o PP a planech do budoucna ( ktere diky covidu jsou pozastaveny nebo do nich hodil vidle...) ale za celou dobu se k Dirkovi ani nepřiblížil. Ty skladby co delal Dirk pro PP jsou naprosto skvele, stejne jako vsechny ty alba v 90' tych letech, ale postupne ta PP tvroba - rekneme od alba Dream Tiresias - jde někam do průměru. Sem tam dobrá skladba, ale už to zdaleka není takové jako před lety...kdy jsem z každé nové desky byl úplně mimo jak moc mne to bralo :-)
to je v pohode, jses starej ;)
...hele to je taky pravda :-) tak pokud to bude tím, tak je to v klidu, pak ten pokles kvality není u PP, ale u mne :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.