Před Project Pitchfork v Praze zaduje mexická smršť Amduscia

Máme pro vás jeden koncertní update!

Některé věci se zkrátka stát mají a jakkoliv je někdy složité se k nim dopracovat, nakonec všechno dopadne ku prospěchu věci. Možná si vzpomenete na peripetie s kdysi plánovaným koncertem mexických divočáků Hocico a Amduscia, jenž jsme avízovali někdy před čtyřmi lety, a který nakonec po složitých jednáních dopadl sólogigem Hocico. Ostatně Amduscia tehdy z osobních důvodů odpískali celé Living the Darkness Tour. Je tady čas na nápravu.

Amduscia totiž nakonec doplní dvojici Project Pitchfork - tAngerinecAt a zaburácí spolu s nimi 4. května v pražském klubu Futurum. Mexická mašina se ke zmíněné dvojici v Praze připojí v rámci oslav pětadvaceti let na scéně a u nás se po čtvrt století fungování představí vůbec poprvé ve své historii.

 


Amduscia - Existe

 

Z undergroundu Mexico City povstali v roce 1999 Polo, Edgar a Raul, kteří založili aggrotech partu Amduscia. Za jejich zvukem můžete hledat odkaz jejich slavnějších krajanů Hocico, nebo třeba také těžký život ve stejném rodném městě. Osudy obou projektů se sbíhají také u vydavatelství Out of Line, které dalo i mladším pekelníkům šanci nejdřív na kompilacích a později se ujali i úspěšného debutu "Melodies for the Devil", který vyšel v roce 2003. 

O tři roky později následovala druhá dlouhohrající deska "From Abuse to Apostasy" a rok 2008 byl svědkem vydání třetího alba "Madness in Abyss". Rozjetou kapelu však v roce 2009 přibrzdil odchod Raula Montelonga, který si založil vlastní projekt a o rok později přišla ještě daleko těžší rána - smrt Edgara Aceveda.  Deska "Death, Thou Shalt Die" byla v roce 2011 labutí písní a jeho posmrtným hudebním odkazem.

Tvrďák Polo se ovšem nakonec rozhodl pokračovat v odkazu bráchů Acevedových a v roce 2013 vydal další desku "Filofobia", na kterou navázal o dlouhých sedm let později dosud nejnovějším zářezem "Existe". A nakonec se tedy dočkáme i koncertu Amduscia v Praze, takže pokud jste snad dosud váhali s návštěvou Futura, tady máte ještě jeden pořádně pádný argument navíc, proč si pořídit lupen.

Project Pitchfork, Amduscia, tAngerinecAt
Praha, Futurum Music Bar
4. 5. 2024
Vstupné: 750 CZK + poplatky (předprodej)/ 900 CZK

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

podpasovka....
Na Facebooku pisou, ze Jurgen Jansen odesel z PP, uz s nima hraje nejakej jinej chlap, mne je z toho uplne spatne!
Jurgen zůstal v managementu kapely. Řeším s ním řadu věcí ohledně koncertu. Mám za to, že vzhledem ke zdravotním trablům z minula prostě nechce už koncertovat. Poptám se v rozhovoru.
Na FB jsem taktéž zaznamenal že Jürgen již není členem kapely ani se nebude účastnit live show jako klavesák...byl to příspěvek od PP Official, tak na tom asi něco bude. Škoda....nicméně díky za přepsání a snad jsem to celé jen špatně pochopil.
No nevim, kez byste mel pravdu, na FB se to ted dost resi, zatahli do toho i Dirka, Peter v rozhovoru pro Sonic Seducer potvrdil, ze ho na konci roku 2020 z kapely opravdu vyhodil, presne toho jsem se obaval.
Proč bych vám lhal? Včera jsme zrovna řešili věci ohledně předprodeje přes eshop kapely. Jak říkám, zeptám se Petera v rámci rozhovoru a uvidíme.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.