4. bienále Industriální stopy

Konference, koncerty, performance a jiné kulturní akce Bienále vám ukáží industrial v surovém světle...a startuje se právě dnes!


Zdroj: SKON

Budete mít možnost konfrontovat se s odborníky, vstřebat ducha a odkaz českého průmyslového zvířete, ochutnat ocel, výšku a mohutnost nosníků nejen z architektonického pohledu. Letos poprvé se Bienále koná v několika městech (Praha, Ostrava, Kladno a Liberec) .

**Představení, performace a koncerty:**

**Praha**

**Trafačka**
kdy: 17.9.2007 v 19:30 hod.
kde: Kurta Konráda 1, Praha 9
o co jde: Koncert 100 stupňů C, Roxor, Videoprojekce, light design. Pořádá Městská část Praha 9

**Kanalizační ozvěny**
kdy:18.9.2007 19:30 hod.
kde: Ekotechnické museum, Papírenská 6, Praha 6
o co jde: Série koncertů a přednášek, performací využívajících prostorů bývalé čistírny odpadních vod. Klasická a experimentální hudba, pohyblivé obrazy. Se vstupenkou obdržíte prohlídku muzea zdarma :-)
stránky: www.berg.cz

**Why not Patterns: Řvoucí ramp a slov**
kdy:20.9.2007 v 20:00
kde:Ekotechnické museum , Papírenská 6, Praha 6
o co jde: Koncert pseudominimalistické psychedelicko-extatické fúze s projekcí a příběhem

**Experimentální konference Archeologie hygieny**
kdy:21.9.2007 10:00-12:00; 14:00-18:00
kde: Ekotechnické museum
o co jde: Přednášky, projekce a performance na téma (reálné i virtuální) nečistoty

**Divadlo Nad zemí: In dust roll**
kdy:22.9.2007 19:30
kde: Ekotechnické museum, Papírenská 6, Praha 6
o co jde: Audiovizuální performance. Chůdaři, ohně, hudba v industriálním prostředí. Doporučuji si zjistit předem vstupy a ceny

**Ostrava**

**Festival akčního umění / performance**
kdy: 18. 9. a 19. 9. / 19:00
kde:Důl Hlubina
o co jde: MALAMUT - Industriální stopa Malamut se vrací v komornější podobě v režii prvních zakladatelů festivalu Petra Lysáčka a Jiřího Surůvky. Jsou pozváni umělci z ČR (V. Stratil , M. Zet, L. Klodová skupina František Lozinski), Polska (D. Fodczuk, P. Kwiek, P. Grzybowski, A. Grabowski, skupina Sendzia glowny), Slovenska (M. Rovňák) i Německa (K. Richter). Akce se odehraje v sociálně a existencionálně nabitém prostředí bývalých hornických koupelen Dolu Hlubina a po každé akci bude možná diskuse s umělcem.

**Literární festival na industriální téma**
kdy: 21 . 9. / 17:00
kde: klub Fiducia, Mlýnská 10
o co jde:Ostravské stopy - industriální krajina v díle ostravských autorů. Literární večer ostravských spisovatelů a básníků. Po ukončení programu bude následovat přesun historickým autobusem do Hornického muzea, kde večer pokračuje koncerty pro veřejnost.

**Všehomír + Sonyk bel + Naked floor**
kdy: 21 . 9. / 20:00
kde: Hornické muzeum OKD, Pod Landekem 64
o co jde: Koncert ostravských kapel. Jako první se představí Všehomír se svou směsí pestré muziky, kombinující více žánrů (rock, punk, ska), poté bude následovat kapela Sonyk bel, která vznikla v Opavě a hlásí se ke kytarové rockové hudbě a syrové energii. Poslední kapelou a hvězdou bude Naked floor, která spojuje hardrock, blues a grunge.

**Adash klezmer**
kdy: 22 . 9. / 18:00
kde: Důl Hlubina
o co jde: Interpretace židovské hudby v podání umělců spojených s vokálním dívčím souborem Adash. V roce 2005 se čtyři lidé, čtyři nástroje (koncertina, housle, viola a rytmika) rozhodli hrát klezmerovou hudbu - Tomáš Novotný, Krystyna Przyhoda, Darja Hampalová a Lenka Smyčková. Dnes se rozrostli na pět členů a jejich vystoupení na Dole Hlubina bude rozhodně unikátní.

**Industrial opera**
kdy: 22 . 9. / 19:30
kde: Důl Michal
o co jde: Představení divadla Hvízd Holešov na hranici performance a koncertu. "Existuje ještě mnoho zvuků, které je třeba vyluzovat. Stejně tak existuje ještě mnoho zvuků, které je třeba slyšet. Svět je plný zvuků, které doposud nebyly objeveny. Zaposlouchejte se a objevujte. Vyluzujte a slyšte."

**Vystoupení hornického dechového souboru**
kdy: 23 . 9. / 10:00
kde: Hornické muzeum OKD, Pod Landekem 64
o co jde: Koncert klasické dechové hudby i pro starší generaci. Akce se bude konat v případě příznivého počasí

**Liberec**

**Happening v Kotelně**
kdy: 21 . 9. / 18:00
kde: Kotelna, Andělská Hora u Chrastavy
o co jde: výtvarně-hudební happening Michala Cimala a společenské setkání u příležitosti vydání publikace Industriál Libereckého kraje. Večer se koná pod záštitou ing. Antonín Schäfera, náměstka hejtmana Libereckého kraje pověřeného vedením kultury, památkové péče a cestovního ruchu a za účasti hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana.

**Kladno**

**Pavel Kolmačka, Karel Vepřek: autorské čtení**
kdy: 18. 9. / 19:00
kde: Hornický skanzen Mayrau, Vinařice
o co jde: Číst bude Pavel Kolmačka a hrát písně a číst své sny Karel Vepřek.

**Zrní / hudba / - Naseto ?! / divadlo /**
kdy: 19. 9. / 20:00
kde: Hornický skanzen Mayrau, Vinařice
o co jde: Zrní je mladá kapela z Kladna, která vytváří písně inspirované zejména přírodou. V jejich tvorbě je patrná touha dopátrat se vlastních kořenů, stejně jako snaha reflektovat současnou dobu. Hudba Zrní je dynamická, barevná, plná emocí, od polohy téměř meditativní až k burácejícímu řevu. DS Scéna Kralupy uvede v režii Radima Voláka domorkujdoucí expresivně baladický náladotvorný výstup plný napětí.

**Hornický pěvecký sbor Kladno**
kdy: 20. 9. / 19:00
kde: Hornický skanzen Mayrau, Vinařice
o co jde: Koncert, který se koná u příležitosti slavnostního předání projektu Industriální cesty Českým Středozápadem, diriguje Prof. Roman Makarius.

**Michal PAVLÍČE K / ABRAXAS: kytarová fusion exhibice**
kdy: 21 . 9. / 19:30
kde: Hornický skanzen Mayrau, Vinařice
o co jde: Unikátní vystoupení vynikajícího kytaristy a legendární skupiny. Předprodej vstupenek - Městské informační centrum Kladno, rezervace www.mestokladno.cz/rezervační systém/, vstupné 150,- Kč. Svoz na koncert od pomníku na nám. Svobody v 18:00, 18:30 a 19:00 hodin, po koncertu odvoz zpět do Kladna na stejné místo.

**Koněvský hudební mini festiválek**
kdy: 22 . 9. - 23 . 9.
kde: areál Koněv
o co jde: Poselstvím minifestiválku v samém jádru bývalé Vojtěšské huti (Koněv) je popularizace kladenského industriálu a upozornění na vysokou kulturní hodnotu tohoto areálu. Kvalitu koncertu zaručují zavedené kladenské punk-rockové skupiny Vnitřní Faktor, Falešný obvinění a S.N.A.D. Kvalitní a energická hudba a unikátní prostředí.

Detaily, odkazy a další informace najdete přímo na stránkách SKONu.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Ony konference a výstavy čistě pro odbornou veřejnost proběhly...ale teď začínají koncerty, performance a výstavy kolem
nechistate se nekdo?
včera jsme byli na výstavě a poslechnout si SKAčko, ale při následném B boxu jsme museli prchnout:-) Dneska jdeme taky, dnešní vstup je i v předprodeji tuším za 180
prosvihla jsem vsecko budou nejake reporty? :-( :-(
Mno já toho taky moc prošvihla, ale co jsem o víkendu v Ově stihla stálo za to... :-D
XMH is not playing
kvuli xmh jsem chtel prijit. skoda

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.