Milovníkům voltairovského folku zahrají dnes večer The Burning Hell

O upírech, pirátech a osmdesátkových hororech mimo jiné zazpívá Mathias Kom v čele kanadské alternativně folkové kapely The Burning Hell dnes večer na strahovské Sedmičce. 

the_burning_hell

čt 31. 05. 12, 19.30
BURNING HELL (can)
NICK FERRIO & HIS FEELINGS (can)
Burning Hell (can), Mathias Kom,  from Peterborough, Ontario, Canada, now based in St. John's, Newfoundland.
Nick Ferrio & His Feelings (can)
Nenechte se zmást metalovým názvem kapely – The Burning Hell jsou folk jak noha. Byť netradiční, s podkladem v popových melodiích, množstvím experimentálních prvků, výrazným ukulele a vtipnými texty s nadhledem (nejčastějšími tématy jsou smrt, stárnutí, děti, tanec, věci a konference). Nestálá parta hudebníků kolem Kanaďana Matthiase Koma si vysloužila pozornost hlavně díky živým a zábavným koncertům, které jsou popisovány jako „elegantní cirkus, spíš než levný pohřeb“. Občas se jich na podiu objeví čtrnáct. Nemůžete si dovolit Arcade Fire? Zkuste Burning Hell! První deska Tick Tock vyšla v roce 2006, na kontě dnes mají pět velkých nahrávek (nejnovější Flux Capacitor vyšla vloni), nebrání se splitkům ani – dnes už raritním – kazetám. Většinu tvorby lze poslechnout zdarma na portálu theburninghell.bandcamp.com. Jako support zahraje Nick Ferrio & His Feelings, hudebník doprovodné Matthiasovy kapely a jeho vlastní, akusticky laděný projekt na ukulele.


Nenechte se zmást metalovým názvem kapely – The Burning Hell jsou folk jak noha. Byť netradiční, s podkladem v popových melodiích, množstvím experimentálních prvků, výrazným ukulele a vtipnými texty s nadhledem (nejčastějšími tématy jsou smrt, stárnutí, děti, tanec, věci a konference). Nestálá parta hudebníků kolem Kanaďana Matthiase Koma si vysloužila pozornost hlavně díky živým a zábavným koncertům, které jsou popisovány jako „elegantní cirkus, spíš než levný pohřeb“. Občas se jich na podiu objeví čtrnáct. Nemůžete si dovolit Arcade Fire? Zkuste Burning Hell! První deska Tick Tock vyšla v roce 2006, na kontě dnes mají pět velkých nahrávek (nejnovější Flux Capacitor vyšla vloni), nebrání se splitkům ani – dnes už raritním – kazetám. Většinu tvorby lze poslechnout zdarma na portálu theburninghell.bandcamp.com. Jako support zahraje Nick Ferrio & His Feelings, hudebník doprovodné Matthiasovy kapely a jeho vlastní, akusticky laděný projekt na ukulele. (www.kyeo.net

 

 

The Burning Hell se před večerním koncertem zastaví i s nástroji živě ve studiu Radia Wave, po 13. hodině odpolední je můžete ladit zde.

 

 

čt 31. 05. 12, 19.30, vstup: 150,-

BURNING HELL (can)

NICK FERRIO & HIS FEELINGS (can)

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.