Report z Dark Future Festu

dff_sKdo neměl na sobotu 25. května žádný program, mohl vyrazit do pražského klubu HooDoo. Pohledem na web jste mohli zjistit, že se koná Dark Future Fest s pořadovým číslem 1.  Seznam účinkujících kapel byl hojný a po přečtení informací, co vlastně posluchače čeká, zněla nabídka celkem zajímavě.





 

Výčet hudebních žánrů večera byl od Šumavy k Tatrám, tzn. Industrial, Cyber, Alternative, Metal, EBM, Barbie metal, gothic rock aj. To by člověk neodhadl, co vše lze dát dohromady J Po vstupu do klubu jsem byla překvapena tím, že vzhledem ke kapacitě prostoru jsou tu a tam rozmístěny hloučky lidí. Může to mít více důvodů, ale každopádně v sobotu večer v HooDoo měl každý dost prostoru pro sebe.

Kapela LateXjesuS šla na věc jako první. Kdo je nikdy neviděl, ba ani neslyšel, mohl si představit, že na podium nám naskáčou „vostrý“ holky v latexu a ukážou nám tvrdou darkelectro show. Bohužel, realita byla zcela jiná a o tuto představu jste přišli hned v prvních sekundách. Před námi stála slečna s růžovými bačkůrkami ve tvaru zajíčka. Dobrá, jsme na úrovni absolutního úletu…jdeme dál. V rytmu disco tónů spustila zpěv s občasným growlingem. Celý jejich vstup spíše působil šíleně a možná i neohrabaně a posluchači se pomalu začali vytrácet směrem k baru. Řekněme, že momentem překvapení vystoupení byl výpadek jednoho z mikrofonů Latexjesus. Byla znát panika vystupujících, která zjevně však posluchače zaujala. Nebylo však vše ztraceno a co bylo vnímáno pozitivně, byla závěrečná skladba, kde paní „bačkůrková – zajíčková“ zapojila posluchače do společného growlu. Tudíž můžeme mluvit o celkem pozitivním konci.

Latexjesus


Po krátké pauze se nám představila brněnská kapela Tezaura. Jejich hudební linka je metal/rocková s příchutí gotiky. Zpěvačka je půvabná divoženka, která se svou hlasovou polohou k tomuto stylu dobře hodí. Zbytek kapely má mužské obsazení – kytarky a neodmyslitelné bicí. Bohužel, co je třeba zmínit, zvukově jsme asi nedostali maximum. Lze spekulovat o tom, že dvě zcela hudebně odlišné kapely šly po sobě. Zda to bylo důvodem, nevím. Bicí měly až plechový zvuk, který by se hodil spíše do punkově ložené kapely. Ale opět závěrem je třeba říct, že toto uskupení jistě má své fanoušky a jejich repertoár nebyl jednotvárný.

Tezaura


Další na pořadí měla být skupina s finským názvem Tuli Linna, ale na seznamu kapel, který byl pověšen na zdi, byla přeškrtnuta. Zřejmě glam projekt z Ruska nedorazil.

Co však stojí za zmínku, je polská Desdemona. Nejsem extra fanoušek metalovo-rockového stylu, ale při jejich vystoupení to bylo jedno. Zpěvačka má neuvěřitelné charisma i hlas. Dokázala vtáhnout do vystoupení většinu přítomných. Svou show rozjeli velmi dobře. Všechno sedlo – kytary i pěkně padnoucí elektronický podklad, který překvapil. Zpěvačka byla skutečně tahounem vystoupení, ale objektivně zhodnotit – celá partička byla sladěná. Na kapele bylo znát, že je to baví a mají koncept. Jednotlivé skladby měly spád, osazenstvo v sále bylo nadšeno. Určitě to nejlepší za večer, co bylo k vidění.

Desdemona


Hlavním tahounem sobotního večera byla italská kapela Dope Stars Inc. Než jsem vyrazila na sobotní Dark Future Fest, tak jsem se zaposlouchala do jejich starší tvorby. Což zpětně vidím jako zavádějící. Vůbec nesleduji vývoj jejich tvorby, ale to, co jsem vyslechla na koncertě, bylo už posunuto do absolutně metalové linie.  Kytarista a zpěvák, kteří se vzájemně doplňovali, pro diváky předvedli správné mávání dlouhou kšticí. Před podiem se utvořil kotlíček fanoušků a fanynek, tudíž byly asi všechny strany spokojeny. Já jsem se na Facebooku nechala nachytat ukázkou jejich tvorby a to velmi zdařilou písní Can you Imagine. Aranžmá koncertu bylo laděno úplně jinak. Rockově, metalově – takoví jsou aktuálně Dope Stars. Odhaduji, že kdyby klub byl více zaplněn, asi by atmosféra zhoustla. Ale i tak si myslím, že si všichni industriální rockeři přišli na své.

Dope Stars

 

Po smršti v podobě Dope Stars Inc. se o slovo přihlásil kabaret Hell.cz. Mohli jsme zhlédnout krátkou ukázku ve stylu „hrátky s ocelovými háky“. Dvě divoženky (jedna v černém, která představovala dominantnější a druhá v bílém submisivní a oddanější) vběhly na pódium. Hudba dokreslovala celé představení a všichni přítomní pohledem na připravené lože mohli jen hádat, co se odehraje v následujících chvílích. Když se z horní části portálu spustí kladka, dá se už tušit, co bude následovat. Za pomoci dvou mužů v maskách naší domině postupně propichují háky holeně, předloktí, lokty, záda. Vyvrcholením show je vyzdvižení na kladce. Nevím, zda konstatovat, že je to obdivuhodný výkon, ale vzrušení a bolest patří do značky Hell.cz.

DDF

Celý večer uzavřel výborný DJ TheLast, který se ponořil zcela do elektronické scény a nebál se realizovat přání zbylých přítomných zoufalců :).

Fotoreport najdete v naší galerii

DDF

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

proč zoufalců?

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.