Švédská hvězda současné postpunk/coldwave scény poprvé zahraje Praze

Mistři chladných nálad Agent Side Grinder, ozbrojeni pouze čtyřmi analogovými syntetizátory a bicími pady, přijedou 15. října představit do Basement Baru svůj organický set. V roli speciálního hosta vystoupí italská synth/postpunková trojice Geometric Vision.


O Agent Side Grinder se toho za poslední půlrok namluvilo v žánrových médiích dost a dost. Právem. Hlavní zásluhu na tom má jejich aktuální vydařená čtvrtá řadovka "Alkimia" a singl "This Is Us", který švédskou pětku prorval snad do všech žebříčků temné alternativy – a to dokonce ještě před samotným vydáním alba, kde okupovalo seznamy "nejočekávanějších desek roku" snad všech žánrových médií.

K tomu připočtěte cenu Manifest (švédskou obdobu českých Andělů) za nejlepší synth album roku a chuť pánů dělat muziku „postaru“. Bez berliček počítačů a sekvencerů, s důvěrou jen v živelný prvek chaosu, čiré muzikantství a 400 kilogramů analogových nástrojů. Všechno, co na koncertě uslyšíme, pochází jen z rukou, syntetizátorů, padů a perkusivních smyček Agent Side Grinder; každý koncert vzniká před očima diváků znovu a znovu.

Máme proto velikou radost, že i když Švédi za svou desetiletou kariéru projeli Evropu křížem krážem už na pěti výživných turné, konečně se je vůbec poprvé podaří ukázat Praze. Čeká nás prodírání nesmlouvavě mrazivou atmosférou, procházející říšemi temného melancholického postpunku, odosobněné cold wave, industrialu a synthpopu. A když pak třeba nakoukneme do zahraničí na reakce z koncertů a zjistíme, že například zavedený belgický server Peek-a-Boo zhodnotil vystoupení Agent Side Grinder na BIM festivalu slovy "dav zešílel, byla to čistá hudební extáze", je jasné, že se bude na co těšit. Zvlášť v intimních prostorách domácího klubu Basement.


Agent Side Grinder – This Is Us


Jako speciálního hosta před švédské chladpány jsme vybrali slibnou neapolskou trojici Geometric Vision. Průměrné hodnocení jejich aktuální desky "Virtual Analog Tears" totiž u nás na webu dosáhlo hutných 85 % (dvojrecku si můžete přečíst tady) a jejich podmanivou atmosféru s dobře komponovanými skladbami jsme prostě zatoužili slyšet živě. Těšit se můžeme na návykovou směs klasického dark wave, cold wave a postpunku, ale třeba i současné berlínské minimal synth scény. Rozhodně jméno s potenciálem vyrůst a dotáhnout to hodně daleko. Nejvyšší čas slyšet je živě v Praze.


Geometric Vision – Hills


V Basement Baru se zkrátka bude cestovat na jiná, odlehlá a chladná místa. Připojte se 15. října 2015.

AGENT SIDE GRINDER (S), GEOMETRIC VISION (I)
15. října 2015
Praha, Basement Bar (Francouzská 76)
Vstup: 250 Kč na místě

Agent SIde Grinder

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.