Američtí synthwave/indusrockeři Dance with The Dead zmasí Sedmičku

 V sobotu 2. března se můžete propadnout do osmdesátek a zatančit si s mrtvými.


Mohutnost současné synthwave vlny se neptá, jaké další žánry semele po cestě. Někdy na sebe nabalí silnou synthpopovou melodiku, jindy zase říznou rytmiku a kytary. Nebo všechno dohromady, jako v případě amerického dua Dance with The Dead

Justin Pointer a Tony Kim z kalifornského Orange County už pět let míchají znovuoživené zvuky 80's počitačových her a fiilmů s hitovými melodiemi, kytarovými plochami (a případně řádně olbřímími zdvojenými sóly), vysokoenergetickými bicími a hororovou estetikou. Čtyři řadové desky plné čistě instrumentálních kusů pak prošlapaly pánům cestičku ke koncertování po celém světě – včetně levelů se jmény jako Avatar nebo Devin Townsend. 

Poslední album formace vyšlo loni, dostalo název "Loved to Death" a posunulo zvuk dvojice zase o kus dál. Stačí zmáčknout play a přesunete se do hlubin osmdesátek dřív než Brownův DeLorean. Ovšem osmdesátek nakopnutých plutoniovým turbem současného tvrdého soundu.



Dance with the Dead – Riot

Playerem 2 večera bude britský synthwave projekt LeBrock. I tahle dvojice se až po krk brodí ve zvukovém retru, akorát zkoumá epičtější, filmovější vody osmdesátých let minulého století. A na rozdíl od Dance with the dead spoléhají i na zpěv.

Projekt se dvěma deskami na hřbetě se navíc čerstvě upsal vydavatelství FiXT, za kterým stojí starý známý Klayton Albert z projektů Scandroid nebo Celldweller. O LeBrock tedy v budoucnu uslyšíme víc a víc.
 

LeBrock – Call Me


Nasaďte křiváka, letecké sluneční brýle, překročte asfaltové louže, ve kterých se zrcadlí neonová loga všemocných megakorporací, a veďte své tenisky do temných hlubin metroplexu. V sobotu 2. března vás čeká taneční streetfighter party s mrtvými!

DANCE WITH THE DEAD (US),  LEBROCK (UK)
2. března 2019 (19:00)
Praha, klub 007 (Chaloupeckého 7)
Vstup: 390 Kč předprodej (tady) / 420 Kč na místě

 

Dance with Dead

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.