Laibach nabízí EP nepoužitých korejských party songů

Nový singl Laibach anoncuje vydání EPčka, které se ještě ohlíží za korejským kapelním dobrodružstvím.

Za 14 dní, 22. listopadu 2019, vychází digitálně a na vinylu "Party Songs EP", šestiskladbová kolekce, která obsahuje nepublikované skladby z repertoáru připraveného pro představení skupiny v roce 2015 v Severní Koreji. Skladba „Honorable, Dead or Alive, When Follow Revolutionary Road“ je úpravou árie z klasické severokorejské revoluční opery Tell, O Forest (1972), která je jednou z pěti slavných revolučních oper v zemi, napsané a natočené pod vedením Kim Jong Ila.

Tisková zpráva vysvětluje, že reinterpretace Laibach „byla připravena na koncert Osvobození 2015 v divadle Ponghwa Theatre v Pchjongjangu, ale byla shledána severokorejskou delegací za 'matoucí', a tak nemohla zaznít.“ Kapela píseň později zahrála v Kum Song Music School na koncertu, který uspořádali studenti školy. 

Mezi další písně na EP byla zařazena už známá verze celokorejské lidové písně „Arirang“, kterou hráli Laibach v Pyongyangu, a „We Will Go to Mount Paektu“, se kterou původně vystoupila všestranná skupina Moranbong. Jedná se znovu o track vytvořený propagandou pod tvůrčím vedením Kim Jong-Una.

Laibach - Honourable, Dead or Alive, When Following the Revolutionary Road (Arduous March version)

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.