Nové album Sonic Area je věnováno tajemné síle Ki

Francouzský projekt Sonic Area přichystal novou desku inspirovanou Japonskem.

Před dvěma roky Arco Coëffic rekapituloval dosavadní úsílí, které sólově vynaložil v rámci svého sólového projektu Sonic Area na kompilaci "Eternalism". Bylo zajímavé tipovat, kam se spoluzakladatel labelu Audiotrauma pohne do budoucna. První video k singlu Lotus jasně naznačuje, že tentokrát bude hudba Francouze prodchnuta japonskými inspiracemi.

 

Sonic Area - Lotus

 

A vydání nového alba Sonic Area je doslova za dveřmi. Kolekce dostane název "Ki" po tajemném síle Ki, která nás podle Japonců obklopuje, překračuje a spojuje. Album je doslova prodchnuto úctou k japonské kultuře, duchovní jednoduchosti zenového umění, duchu bushido, asijské taoistické filozofii, a také hledáním cesty k hlubokému vnitřnímu míru. Na albu zazní v Japonsku nachytané field recordings, překvapivé vpády akustických nástrojů, ale také důraz na spletité rytmy a výrazné basy. 

O vydání alba "Ki" se už 1. února 2021 postará label Ant-Zen, který ho vypravuje do světa v digitální a CD podobě. Objednat si ostatně můžete níže na Bandcamp profilu labelu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.