Srpnové strašání

Sirotci, emzáci, upíři, strašidelné domy, mordy, duchové....tentokrát pro vás máme téměř vše...

Pamatujete si ještě "Sirotka" z roku 2009? Vzhledem k tomu, že jde o povedený kousek, jistá naděje tu je. Jaume Collet Seura uvolnil režisérskou židličku a na ní se uhnízdl William Brent Bell, kterého jsme nedávno vzpomínali díky jeho dalšímu kousku "Brahms: Chlapec 2". Na světě je "Sirotek: První oběť" a my doufejme, že nebude pouhým chudým příbuzným prvního filmu...

"Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán.

Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit."  

 


Sirotek: První oběť - trailer

 

S novým, ufouny okořeněným kouskem se hlásí taky novátor Jordan Peele. Jeho snímky nemusí sednout každému, ale pravdou je, že se rozhodně cení snaha dělat horor trochu jinak. Nakolik se mu po nejnovějším "Candymanovi" povedla novinka s rozverným jménem "Nene", o tom si udělejme obrázek každý sám...

"Ten den by proběhl jako každý jiný, kdyby se na nebi neobjevilo „cosi“, co sourozencům Haywoodovým zabilo otce. Bylo to UFO? Nebo je vysvětlení mnohem racionálnější? Nikdo nic neví. Zjevné je jen to, že to, co se děje v okolí malé koňské farmy, na níž OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer) žijí, je čím dál znepokojivější a nabírá to na obrátkách.

Zatímco oči senzacechtivých amatérských ufologů a záhadologů se upírají k nebi ve snaze alespoň krátce zahlédnout kousek létajícího talíře, Haywoodovi klopí zraky k zemi. Kdo se na ně nedívá, toho přece neunesou. Nebo že by pravidla neplatila?"

 


Nene - trailer

 

Máte rádi taškařici "Arthur a Minimojové"? Máte rádi francouzské filmy? Máte rádi Luca Bessona? Máte rádi horor? Potom je kousek "Arthur: Prokletí" určen právě vám. Besson dodal netradiční scénář a režisér Barthélémy Grossmann natočil krvák,který jde po stopách dětských hrdinů.

"Alex je už od dětství fanoušek filmu Arthur a Minimojové. Na svoje narozeniny ho jeho nejlepší přátelé překvapí a vezmou do domu, kde se film točil. Nikdo z nich netuší, že jde o zlověstnou a smrtelnou past. Z dětského snu se brzy stává hrůzná noční můra."

 


Arthur: Prokletí - trailer

 

A pak tu máme taky jednu "Pozvánku do pekla". Chyběla vám v kině aristokratická společnost s poněkud ostřejším chrupem a chutí na tekutinu, která znamená život? Potom vás možná potěší nový kousek režisérky Jessicy M. Thompson.

"Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve se nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem.

Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití."

 


Pozvánka do pekla - trailer

 

Srpen je pro fandu hororů měsícem radostným a nálož filmů následuje ještě vydatnější nálož knížek. Co na tom, že tento měsíc nevyšla žádná kniha nezničitelnému Stephenu Kingovi, i tak budete rozhodně mít co číst. Beta Dobrovský nespí a po filmovém "Černém telefonu" kuje dílo Joea Hilla dokud je žhavé. Nového vydání se tak dostává i jeho dílku "Černá krabice".

"Judas Coyn býval jedním z death-metalových bohů. Jeho výstřelky z mládí jsou proslulé, stejně jako záliba v podivnostech. V jeho děsivé sbírce se najdou sadistické filmy, ale také kuchařka pro kanibaly nebo oprátka z oběšence. Přesto v ní není nic tak neobvyklého, strašlivého a především lákavého jako předmět, na který narazil v jedné internetové aukci: Prodám nejvyšší nabídce ducha svého nevlastního otce...

Za tisíc dolarů se Judas stane pyšným majitelem saka po mrtvém muži, v němž údajně přebývá jeho duch. Judas nemá strach. S duchy bojoval celý život – s duchem násilnického otce, duchy lásek, které bezohledně opouštěl, členů kapely, jež zradil. Jeden duch navíc ho stěží rozhodí. Když ale dorazí jeho poslední objev, v úhledně zabalené v černé krabici, Judas a jeho momentální přítelkyně Georgia zjistí, že inzerát nelhal, ba co víc, aukce byla zmanipulovaná tak, aby si oblek koupil přímo on… Boj o holý život začíná."

 

 

Fobos na nic nečeká a vydává už třetí pokračování série "Černá zima" u nás populární autorky Darcy Coates. Onen třetí příspěvek do jí stvořeného děsivého světa dostal jméno "Šepot v mlze".

"Clare a Dorran navzdory všem předpokladům stále žijí, ale úleva, kterou získali záchranou z Helexis Tower, je pouze dočasná. Dorranovi je po Ezrově experimentální léčbě stále hůř a není jasné, jestli vůbec přežije. Clare tuší, že jeho jedinou šancí je experimentální ústav v Evandalu, v němž údajně přežívá skupina vědců, kteří by mohli přečíst Ezrův opravný kód na zničení thanitů.

Clare však především doufá, že se jí podaří zachránit umírajícího Dorrana. Do ústavu jsou to tři dny cesty, ale Clare si není jistá, je-li v jejich silách k němu vůbec dorazit. Cesta je plná nástrah a nebezpečí, ale to největší na ně číhá přímo v jejich středu… Děsivý nový svět poznamenal všechny kolem a Clare musí bojovat, aby ochránila své nejbližší. S hrůzou si ale uvědomuje, že některým již není pomoci."

 

 

Bentley Little nedávno dostal první příležitost u českého čtenářstva prostřednictvím románu "Společenství" a vcelku rychle je tu jeho další dílo. Fobos totiž vydal knihu se strohým a poměrně všeříkajícím jménem "Dům". A prosíme vás. Nečtěte ji za chůze, nevyplácí se to...

"Do života pětice lidí z různých koutů Spojených států začnou znenadání vstupovat děsivé jevy. Dosud bezproblémovou existenci nabourá nepochopitelné chování jejich bližních, smrt, po níž následuje návrat z mrtvých či setkání s podivnou, hrůzu nahánějící holčičkou a zvláštní panenkou.

Všichni při konfrontaci s věcmi mezi nebem a zemí zjistí, že se v nich probouzejí vzpomínky na dětství, na trauma, které bylo tak silné, že je vytěsnili, aby mohli normálně žít. Teď vše ožívá a přede všemi začínají z mlh zapomnění vyvstávat i kontury záhadného, ponurého sídla. Ozvěny minulosti je ponoukají opustit svůj dosavadní život a vrátit se tam, odkud kdysi vzešli. Z temných chodeb a pokojů dávného dětství je volá hlas Domu. Aby zachránili sebe i své blízké, budou muset překonat obavy i neblahá tušení, zjistit, že nejsou sami, a postavit se svým nočním můrám, jinak je přízraky uvězní za dveřmi a mezi zdmi, zpoza nichž už definitivně není úniku.

Dům je román, který se proslavil mimo jiné i tím, že ho za chůze zaujatě četl Stephen King, když ho v roce 1999 srazila a málem zabila dodávka řízená nepozorným řidičem."

 

 

Pakliže se počítáte mezi domkáře, nejspíš vám udělá radost i další z řady titulů, které chrlí Fobos. "Sídlo hrůzy" je prvním zářezem do futer v tuzemském děsivém paláci pro britského autora jmeném Lee Mountford.

"Krátce poté, co se ženy do monumentálního sídla nastěhují, se v domě začnou dít zvláštní věci. Na různých místech po domě se objevuje odporný zápach, prudce klesá teplota, ozývají se nevysvětlitelné zvuky a majitelky mají každou chvíli pocit, jako kdyby je někdo pozoroval.

K tomu všemu najdou v horním poschodí tajnou studovnu plnou bizarních okultních artefaktů a záhadnou knihu psanou v latině.Podivné zážitky jsou čím dál častější a hrůzostrašnější. Postupně dospějí až k nervy drásajícímu vrcholu, kdy obyvatelé stanou tváří v tvář ďábelské moci ovládající dům Perronových. Podaří se jim toto setkání přežít a spasit vlastní duše?"

 

 

Další jizdu světem bizarra si můžete dopřát díky nakladatelství Carcosa, které na nás znovu vypustilo Carltona Mellicka III. Jeho "Magořina" si bere hlavní inspiraci od klasických slasherů, ale díky autorovi můžete vzít jed na to, že to jen tak obyčejná vyvražďovačka určitě nebude...

"Šestice středoškoláků se ve vypůjčené dodávce vydává strávit víkend na chatě uprostřed odlehlého lesa. Nikomu nedochází, že to nemusí být dobrý nápad. Nic je netrkne, když tankují na benzince, kde jsou terčem pohledů nevraživých vidláků, ani když na silnici nacházejí absurdní množství přejeté zvěře. Tři marnivé roztleskávačky Desdemona, Crystal, Stephanie a tři nadržení fotbalisté Jason, Rick a Kevin se prostě těší na chatu, umanutě si chtějí užívat.

Chatu však obestírá tajemství a navíc si do ní své prazvláštní tajemství veze i každý člen osádky… Příběh, který zpočátku může vypadat jako klasický popcornový horůrek, se záhy mění v něco mnohem podivnějšího. Mistr bizarností Carlton Mellick III bere klasické schéma teenagerské vyvražďovačky a s potutelným úsměvem ho prohání mixérem."

 

 

Rozhodně se máme na co těšit i díky nakladatelství Golden Dog. To nás souborem "Písně pouličního metaře" seznámí s kratšími pracemi amerického spisovatele Dustina LaValleyho a dle prvních reakcí nás čeká tuze silný materiál.

"Zatímco mrtvola dívky na obalu drží v ruce šálek kávy, vám se do rukou dostaly tři novely amerického autora Dustina LaValleyho, novely brutální, drsné, úderné, neberou si servítky v kritice společnosti. SPINNER pojednává o trampotách uprchlého vraha, jemuž se v srdci Adirondackých hor podaří odhalit děsivé tajemství. JAKO VZÍT DÍTĚTI BONBON ukazuje, že i pro loupež je potřeba si vybrat toho správného nešťastníka. O(D)ZBROJENÍ je pak násilný satirický komentář společenských norem, skupin a obecné poslušnosti."

 


Fobos tentokrát přispěchal i s jedním domácím dílem. Svou novou knihu u nich totiž vydal Dominik Fiala. Ten nás v románu "Pravá bluesová kočka" vezme do Ameriky, ve které lidi přestali umírat.

"Ospalý den na rozpálené plotně Mississippi, na první pohled stejný, jako ten před ním. Lidem už ani nevadí, že přestali umírat. Ashley Carriganová je tulačka, cestuje od města k městu, živí se drobnými krádežemi a bloumá bez cíle po celé zemi. Nemůže se vrátit domů. Domov navždy ztratila v den, kdy se rozhodla pomstít smrt své nejlepší kamarádky.

Teď se blíží ta nejdůležitější část jejího příběhu. A kolo osudu se roztočí v okamžiku, kdy v zapadlé špeluňce na americkém jihu vejde do dveří postarší bluesman. Bluesman, jehož jméno by klidně mohlo znít Smrt. Zdánlivě nesouvisející události do sebe zapadnou ve chvíli, kdy se ti dva dají do řeči a Ashley zjistí dvě věci – Smrt má velmi osobní důvod, proč na neurčito pozastavila svou činnost. A jistý muž, kterého děvče považovalo celé ty dlouhé roky za mrtvého tak docela mrtvý není, ačkoli… No, to je na delší vyprávění..."

 

 

Do domácího strašení přispěla také Kateřina Surmanová. Česká novinářka a spisovatelka vydala svou novinku "Šepot z lesa" u nakladatelství Kalibr a potěšit by měla fandy duchařin.

"Mezi stromy číhá zlo… Před dvaceti lety v hlubokých lesích Orlických hor beze stopy zmizel jeho nejlepší kamarád. Teď se investigativní novinář Petr vrací do rodné vesnice, aby se vyrovnal s rozvodem a dal dohromady dům, který zdědil po matce. Z hlubin minulosti se vynořují nejen staří známí, ale i děsivé vzpomínky.

Navíc zjistí, že kamarád nebyl ani zdaleka jediným, kdo se v okolí ztratil. Začne na vlastní pěst pátrat po tom, kdo – nebo co – za zmizeními stojí. A stopy, jež nachází, ho pomalu vedou do míst, které si nedokázal představit ani v nejhorších nočních můrách… Mysteriózní thriller, který si oblíbí čtenáři Jozefa Kariky nebo C. J. Tudor!"

 

 

Na úplný závěr se pojďme podívat na jeden zajímavý komiks. "Tomie" je dílem u nás již poměrně známého autora děsivých obrázků, kterým není nikdo menší než Džundži Itó. Jeho nejnovější kousek vydává Crew.

"Je překrásná a svůdná. Jmenuje se Tomie a coby dokonalá femme fatale ničí životy mužů i žen ve svém okolí. Před jejím kouzlem není úniku a nelze se jí zbavit – a že se o to mnozí neustále pokoušejí..."

 

 

Tomu říkáme nálož! Tentokrát je opravdu z čeho vybírat. Dejte nám vědět, co nejvíc zaujalo právě vás...

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.