Společně s The Foreign Resort zahrají Decline a Second Still

Možná jste informaci pochytili už na letácích, které byly k dispozici na Prague Gothic Treffen, možná vám to neuniklo při vyhlašování tomboly tamtéž. Oficiálně jsme ovšem jména kapel, které zahrají s dánskými The Foreign Resort, prozatím nezveřejňovali. Na koho se tedy můžete 30. září v klubu Underdog's těšit?

Až zpoza velké louže k nám dorazí trojice Second Still. Ryan, Alex a Suki jsou doma v Los Angeles a právě tu začali před pár lety míchat post-punk a cold wave. Že mají co nabídnout potvrdili poměrně záhy, když nahráli čtyřskladbové EP "Early Froms", jehož vydání si minulý rok vzali na vlastní triko. K mání je dosud pouze na kazetách či ke stažení v digitální podobě. Chladná hudební složka nikam nechvátá a staví hlavně na atmosféře. Nemalý význam v celkovém zvuku má taky exotická Suki a její uvěřitelný vokální projev.

Už na téhle prvotině je sotva znát, že se jedná o vůbec první oficiální nahrávku. Nebylo tedy žádným překvapením, že letos vyšel u Manic Depression oficiální debut, který podědil jméno po kapele samotné. Dvě znovu nahrané písně doplnila šestice novinek a fans si je můžou dopřát na veškerých dostupných formátech. I za tak krátký čas udělala kapela znatelný krok vpřed jak skladatelsky, tak zvukově.  Jak to pánům a dámě funguje živě, to už si můžete ověřit na videu (celé vystoupení můžete vidět ZDE) a ještě líp 30. 9. vlastní slechy.

 

Second Still - Recover (live on PressureDrop)
 

Speciálním hostem večera bude pražská darkpop/rocková formace Decline. Tu si mohou pamětníci vybavit už z první poloviny 90. let, kdy brázdili česká pódia pod názvem Deep Decline jako veleúspěšný revival The Cure. Kapela později zkrátila svůj název a začala prezentovat svou vlastní autorskou tvorbu, kterou zvěčnila na sklonku milénia na albu "Podzim" s hitem "To se Ti zdá". Druhá a prozatím poslední deska "Den se otočí" (2000) přinesla stejnojmenný singl a druhý velký hit "Až budu velkej".

Decline se ve stejném roce představili na stejném pódiu např. s The Mission a o rok později překvapivě ukončili činnost. Ticho trvalo (kromě pravidelných výročních koncertů) prakticky až do loňského roku. Frontman Luděk Fiala během té doby úzce spolupracoval např. s Petrem Mukem a je producentsky podepsán pod jeho posledním albem. Loňské comebackové EP "Reborn" bylo nečekaným a velmi přijemným překvapením a vedle silného materiálu zaznamenalo i větší příklon k elektronice. Decline nyní pracují na nové desce s pracovním názvem "Love, Fear and Rage", která má ambice stát se jednou z hlavních hudebních událostí na české temné scéně. 
 

Decline - Save Your Life

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.