Od Joy Division k New Order

Abyste měli co číst, až příjdete z kina po snímku Control naladěni na hudbu Joy Division, aneb "Retro" podruhé....

 


Zdroj: Persefona a Vanessa (díky!!!)

Na začátek - opakování, matka moudrosti: Jak už sám název "Retro" napovídá, v této rubrice budeme postupně oprašovat opravdové lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času, které po letech znovu opucujeme, vypulírujeme a vrátíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet na obsahu této rubriky se samozřejmě můžete i vy, takže pokud máte někde na půdě, ve starém harampádí, pod postelí nebo pilinami s morčetem podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Nyní se však již ponořme do hlubin času. Dnešní článek je opravdu velmi staršího data, o čemž vypovídá i snížená kvalita digitalizovaného materiálu, ze kterého se například úvodní stránka i v reálu luší jen velmi mlhavě. Přesto věříme, že vás tento článek bude bavit. Bohužel se nám nepodařilo vypátrat autora, časopis a dokonce ani rok vydání tohoto příspěvku, neboť jsme měli k disposici pouze tyto dva vytržené dvoulisty, a proto se touto cestou autorovi a zdroji omlouváme.

Děkujeme za pochopení

CZ Sanctuary

 

 

Klikněte pro zvětšení

Klikněte pro zvětšení

Klikněte pro zvětšení

Klikněte pro zvětšení

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tyhle retro okýnka jsou strašně super... víc a víc takovýchto článků :-)
souhlasim s pookym jsou to velmi skvele clanky jen tak dal ;-)
**Komu nejde přečíst první strana:**<br />Konečně jsem se rozhodl napsat článek o Joy Division a New Order. Není můj první, už jeden jsem napsal v roce 1981 pro poslední, nevydané číslo Jazz Buletinu. Když článek nemohl vyjít, někdo ho přepsal a uložil do čítárny v domečku Jazzové sekce. Po obsazení budovy Státní bezpečností zmizel a nenašel se ani ve zbytečku navrácených věcí Jazzové sekci po revoluci. A tak začínám znovu..<br /><br />Myslím, že čas neubral tématu na zajímavosti. Sound Joy Division je přítomen v nahrávkách Cure, Fall, Sisters of Mery a desítek dalších britských kapel.<br /><br />..ještě dodávám, že se jedná o článek z časopisu Rock&Pop, když ještě neměl dnešní A4 formát..
[3] Děkujem ;-)
[1] souhlasim, taky se mi to zamlouva :-) jednu dobu jsem dost cetla fejetony Beksinskeho (nejake prelozila) a dycky jsem si rikala, jake to asi bylo, zit v dobe, kdy old school scena byla na vysluni... takova nostalgie tykajici se neceho, co jsem nikdy nezazila, docela sradna :o))

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.