Dead Dolls Disco 3 již za týden

DDD3 plakátDne 21.3.2009 se odehraje v Metro Music Baru již třetí pokračování Dead Dolls Disco. Tentokrát budete mít možnost si vychutnat Noblese Oblige, Hysteric Helen, Frontier Guards a protančit se do pekel za přispění Dj Marklyna, který přijal naše pozvání a ukáže nám atmosféru bratislavské Batcave Party. Dalšími hosty budou CZS DJs, a ani DDDcrew vás samozřejmě nenechá sedět u stolu...




 

 

Noblesse Oblige

 

Noblesse Oblige



Býválé lodýnské, dnes Berlínské duo Noblese Oblige bylo založeno v roce 2004 německým textařem a producentem Sebastianem Lee Philippem a francouzskou zpěvačkou a textařkou Valerií Renay. Jejich debutové album Privilege Entails Responsibility bylo vydáno ve Velké Británii v roce 2006. Jde o mix disco punku, francouzského šansonu 60. let a drsného akustického folku kombinovaného s lyrickým vtipem a temným humorem.

Jejich první singly Bitch a Daddy (Don’t touch me there) se rychle staly oblíbenými po celé Evropě. Poté, co se přestěhovali do Berlína v roce 2006, Noblesse Oblige začali pracovat na následujícím albu In Exile, které bylo vydáno na podzim 2008 pod RepoRecord. Napsané a nahrané v jejich vlastním hudebním studiu Neukölln, je toto album cestou skrz rozličné hudební chutě a styly jeho autorů. Lze zde najít vlivy gotických hororových filmů, afrických kmenových melodií i současné popové hudby.

Díky turné a vystupování s umělci jako Dresden Dolls, Vive La Fete, Patti Smith a dalšími, Noblesse Oblige získali značnou reputaci za jejich divoká a velkolepá živá vystoupení. Střídáním se v hraní na kytaru, klavír, keybord a bicí nebo dechové nástroje, Sebastian a Valerie smíchali ostrou elektroniku se syrovým živým zvukem.

Hysteric Helen

Hysteric Helen



Kapela Hysteric Helen (formálně Helplines) vznikla v roce 2000 v jedné Bratislavské garáži. Zakládacími členy byli Dirty 77 a Carlos. V roce 2001 kapela vydala demo se sedmi songy, nahrané v nevyhovující kvalitě a proto se nikdy nedostalo do obchodů. Po neúspěšném hledání spřízněných duší a neustálých výměnách nevhodných členů kapely se Dirty a Carlos defintivně rozhodli stát se duem. Na konci roku 2003 bylo jméno kapely změněno na Hysteric Helen. Není jednoduché popsat styl kapely na první poslech, ale můžeme v jejich hudbě slyšet vlivy new wave-postpunk-gothických kapel 80. let . V lednu 2004 vydali jejich první CD singl Latex Romance jako limitovanou edici. Singl byl určený pouze pro promo účely.

Po více než roční pauze se Dirty a Carlos rozhodli v pokračování ztěžování života jejich hudbou a v březnu 2005 bylo konečně jejich CD se 4 písněmi nahráno a vydáno. Jmenovalo se Original Snuff Soundtrack a bylo zaměřeno na veřejnost a potenciální fanoušky. Po vydání tohoto CD kapela získala své fanoušky. První oficiální koncert byl v květnu 2005 v Bratislavě. Následující koncerty byly ve Vídni, Budapešti, Praze,Bernu,Lipsku. Navzdory krátkému působení na jevišti hráli s kapelami jako Cinema Strange, Tragic Black, Die Perlen, New Days Delay, Quidam, Last Day of Jesus, Strange Dolls Cult…Na konci roku 2005 bylo vydáno jejich třetí CD Unidentified Fetish Object. Nový člen Ms. Valentine se stala zpěvačkou a hraje na klávesy. Spolupracovala s kapelou už dříve jako host.

Frontier Guards

Frontier Guards



Dark ambient zahalený do několika ústředních témat, mezi nimiž jsou mimozemské civilizace a vnímání světa jedincem. Frontier Guards představují své vize dalším zajímavým audiovizuálním projektem, který je spojen s albem “Predestination”. Nechte se jím vtáhnout do neznámých temnot.

Martin Pavlík je podepsán pod několika projekty a vedle domovských Beamship rozjel společně s Tomášem Gallem nový projekt Frontier Guards (MySpace.com). Na podzim roku 2006 prvně vznikl nápad na další audiovizuální koncept, tentokráte více ponořený do sfér sci-fi, mimozemských návštěvníků a niternějšího pohledu na současný svět osamoceného jedince. Svým způsobem je to logické navázání na absenci, možná i uzavřenou kapitolu tria H.E.E.L., které samotným Frontier Guards předcházelo a mělo i částečně shodné obsazení. (Written by Dan Hájek)

Dead Dolls Disco 3 (Noblesse Oblige, Hysteric Helen, Frontier Guards + DJ Marklyn, Sanctuary DJ Team, DDD Crew DJs)
21. března 2009 (20:00)
Brno, Metro Music Bar (Poštovská 6, Alfa-Pasáž)
Vstup: 160,-Kč
www.deaddollsdisco.wz.cz

 

DDD Plakát

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

My ani naše panenky nemůžem chybět za žádnou cenu :-)
Eine Frage- jede se z Prahy hromadne? Kdyz ano, tak chtelo bych to vice informace. Danke.
Tak tak, panenky i majitelky se už těší:D
Nelze odolat :evil:
Nejvetsi udalost roku v Brne!Tesim se jako prase,konecne neco min konzervackyho nez Gotyk párky
Už se těším :evil: Bude zlo! :evil:
Já se těším na dobrej zvuk, ostatně co víc si můžu přát, že? :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.