Nová rubrika „CzS doporučuje“ spuštěna

CZS DoporučujeŽe tuzemská gotická scéna rozhodně nepatří (v porovnání s evropskými bratříčky) zrovna mezi obry, je fakt zřejmý asi každému, kdo se o ní alespoň trochu otřel. Situace se sice neustále pozvolna zlepšuje, ale řekněme si na rovinu – jedním z nejdůležitějších pilířů (ne-li vůbec nejdůležitějším) této subkultury je hudba. A právě proto spouštíme rubriku „CZ Sanctuary doporučuje“.





Nedává vám to na první pohled smysl? Hned vám to osvětlíme. V Čechách a na Slovensku (oba státy redakcí CzS považované v mnoha ohledech za „jeden“) existují kapely, které si své místo na slunci vydobyly dlouholetou usilovnou prací, vydáváním desek a poctivým koncertováním. Kvůli krutému sítu rodina/práce/nepočetný okruh příznivců tohoto druhu hudby/jiné okolnosti zůstalo funkčních a akčních nemnoho z nich (o to více si tito vytrvalci zaslouží respekt!), a tak promotéři při sestavování festivalů a dalších akcí nemají vlastně příliš kam sáhnout, aby se neopakovali. „Cožpak nejsou v našich končinách žádné nové kapely? Neinspiruje snad potemnělá darkwave/gothic hudba současné mladé umělce?“ tázali jsme se vzájemně v redakci. Internetovou rešerší jsme došli k zajímavému poznatku – mladé kapely by tady i byly, ovšem málokdo o nich ví.

A právě to bylo impulzem k vytvoření rubriky „CzS doporučuje“ – snaha představit a prezentovat Vám, našim čtenářům, nové kapely, umělce, performery, a napomoci tak dalšímu rozvoji naší subkultury. Proto všichni, kdo děláte muziku a myslíte si, že máte při ruce materiál, kterým byste se mohli (a chtěli) prezentovat, směle do toho! Napište nám na adresu redakce@sanctuary.cz něco stručného o sobě, odkaz na Vaše stránky, nebo Myspace profil, a zbytek už nechte na nás. Tímto krokem se vám otevírá možnost nejen představit se potenciálním posluchačům, ale i promotérům a zavedeným kapelám, které by Vám případně samy mohly dát prostor, či cenné rady. Zkrátka - dejte o sobě vědět lidem, které by mohla Vaše hudba opravdu zajímat!

A pozor – rubrika „CZ Sanctuary doporučuje“ je pouhým předstupněm toho, co se chystáme za účelem aktivní podpory československého gotického hudebního podhoubí na našich stránkách rozjet, takže se určitě máte na co těšit! :)

Stay tuned, těšíme se na Vaší tvorbu, první vlaštovkou jsou slovenští "The Stranger's Diary", kteří se objeví online v průběhu odpoledne.

Vaše

CZ Sanctuary

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

pekne :cheer:
tak něco takového v Česku chybělo :-) super,opravdu jste mě potěšili

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.