Rok 2010 téměř za námi – hodně štěstí do 2011!

GotharmonikerNeúplatnému běhu času neunikneme. Může nám to připadat jako "včera", kdy druhý Dark exit zahajoval sezónu 2010, a už je tu poslední den roku. Má to však i svá pozitiva – další akce, party a festivaly, které nás čekají v příštích 365 dnech. Chmury stranou, dnes se má člověk radovat a bilancovat uplynulé období. Co jsme tedy stihli a jak dále, čtěte v následujícím článku.




Ještě předtím, než se vrhneme do klasického veselí, provázejícího každý Silvestr, mohlo by být zajímavé ohlédnout se za uplynulým rokem. Začněme třeba webem.

V roce 2010 jsme pro vás od 1. ledna až do dneška připravili 50 upozornění na nové akce a následně 46 reportů, 30 rozhovorů, kdy jsme dohnali (nezřídka jako jediní) taková jména jako Combichrist, Amanda Palmer, Skinny Puppy, Ian Astbury, Front Line Assembly, Emilie Autumn, Nitzer Ebb, Petr Štěpán, In Strict Confidence, Santa Hates You, Rabia Sorda/Hocico, Clan of Xymox, Vanessa...) a 22 recenzí. Dále to bylo 9 retro článků, 7 gothic článků a stejný počet přírůstků do rubriky Média o goths. Kromě toho jste měli možnost vyhrát vstupy na akce (popř. CDčka) v přesně 30 soutěžích.

Největší počet přírůstků ovšem logicky eviduje rubrika Novinky, ve které jsme za rok připravili solidních 1215 aktualit (tzn. 3,33 novinky denně).

Kromě online aktivit jsme měli tu čest uspořádat sedmý Gothic Brandejs, třetí Postapo Party, podílet se na výročním Electro Prague Festu s hvězdami Rabia Sorda a In Strict Confidence, spáchat třetí Zombie Walk, neofolk/darkambientní večírek s Der Blaue Reiter, Novalis Deux a Táborem Radosti, již páté setkání Prague Gothic Treffen, halloweenový trojboj Phosgene Girls-New Days Delay-The Breath of Life a společné vystoupení XIII. století s The House of Usher. Také jsme aktivně podpořili samostatné koncerty velkých kapel v ČR (Combichrist, Faith and The Muse, Christ. vs. Warhol a další) a v neposlední řadě festivaly Dark ExitNová AlternativaMoravský Industriální Festival a největší tuzemský gothic fest Night Side. Jako DJs jsme navíc zahráli na bezpočtu akcí.

Když se to sečte takhle za sebou a připojí se k tomu celkem (k 31. prosinci 2010 v 9:30 ráno, počet tedy do půlnoci ještě o pár desítek/stovek naroste) 165 826 návštěv za rok (největší denní návštěvnost evidujeme k 22. dubnu s 1024 návštěvami, průměrná návštěvnost je 13 818,83 návštěv měsíčně) a 409 620 zhlédnutí (opět k 31. prosince dopoledne), zřejmě si můžeme dovolit považovat uplynulý rok za úspěšný a neproflákaný. Navíc nás tyto výsledky motivují k tomu v naší snaze neustávat – naopak, do nového roku chystáme další zajímavý rozvoj.

A jelikož aktivit přibývá (výše uvedeného bylo dosaženo v poměrně malém počtu lidí  – pětičlenná redakce, která má svá hlavní denní zaměstnání), rozhodli jsme se tímto způsobem na konci roku oslovit naše čtenáře a nabídnout jim spolupráci.

Chodíte na koncerty, rádi píšete/fotíte, máte alespoň trochu přehled, nějaké zkušenosti a především vytrvalou chuť podílet se na něčem, co má smysl a je vidět? Chcete OPRAVDU něco udělat pro českou gotickou scénu, protože už vás nebaví jenom nadávat na to, co je špatně? Pak jste na správné adrese. Nabízíme vám možnost se realizovat, aktivně podporovat růst naší gothic subkultury, setkat se s domácími i zahraničními umělci, podobně nadšenými lidmi a další drobné radosti. A jenom pro jistotu – CzS je projekt nevýdělečný, peníze tedy bohužel nabídnout nemůžeme, neboť z toho sami žádné nemáme (případné plusové položky z akcí putují do dalších akcí). Nehledáme ani tak filosofy, ale spíše kolegy ochotné věnovat se psaní recenzí, reportáží, rozhovorů, překladů novinek a podobných útvarů.

Pokud máte pocit, že by vás to mohlo bavit, a že byste tímhle způsobem chtěli přiložit ruku k dílu, ozvěte se nám, prosím, na email redakce@sanctuary.cz. Těšíme se na vás!

Tak, a dost textu, je na čase si konečně vyhodit trochu z kopýtka:

Bojíte se, že vaše kariéra stagnuje kvůli příslušnosti ke gotické scéně? Nezoufejte, je tu Goth2Boss!



Goth 2 Boss


Třeba to pak dotáhnete až na helpdesk...



XO Customer Service Goth Ad


...do reklamy...



Kia Goth Commercial


...nebo někoho zaujmete svými stylovými fotografiemi...



Kodak Goth Commercial


...natolik, že půjdete do seznamky Tyry Banksové hledat tu pravou goth polovičku.



Goth or Not


Ale kdo ví, můžete to třeba dotáhnout i do vysoké politiky:


gothobama


Máte dojem, že současná temnější electro scéna chátrá? Že industrial už není co býval? Nejste sami. Dvojice hrdinů se rozhodla vzít osud do svých rukou a vydat se na cestu za spásou čistoty industrialu. Podaří se jim očistit scénu od naplavených kapel? Je řešením vražda Trenta Reznora a Ronana Harrise z VNV Nation? Dokáže Společenstvo za pomoci militantních fanoušků Death In June uspět? Jaké auto budou potřebovat? Co se stane s falešnými fanoušky Skinny Puppy? Jaké jsou tři hlavní věci, které dokáží rozpálit gotické dračice? Sledujte sami napínavou trojdílnou ságu...


The League Of Extraordinary Industrial Retards – part 1


The League Of Extraordinary Industrial Retards – part 2


The League Of Extraordinary Industrial Retards – part 3

Stranou ovšem nezůstanou ani fanoušci psychobilly, pro které byla vyvinuta zcela nová stylová snídaně...



Rockabilly O's


..po které jistě dostanete chuť na pořádné sousto podle receptu svůdných pin-up dívek...



Pin-Up Turkey


A ještě přihoďme veselou píseň o všudypřítomných Goths...



Goth Blocked


...ačkoliv klasika prostě zůstane klasikou.



Bela Lugosi's Dead – Ukulele special


Na úplný závěr bychom za celou píšící/organizační/pořadatelskou/Djskou skupinu CZ Sanctuary chtěli poděkovat všem příznivcům, ať už aktivním (našim externím přispěvovatelům a kolegům – Last One, Godefroi, JiSe, lambras, Lyrel, Beowulf, Krysa, Hans, Kris a mnoha dalším), tak těm, kteří chodí na náš web, na (nejen) naše akce a celkově udržují scénu v chodu. Ani po šesti letech nezapomínáme, že právě VY dáváte naší práci smysl – děkujeme! 

Přejeme tedy sobě i vám do roku 2011 hlavně mnoho štěstí, zdraví, nadhledu, kreativity a v neposlední řadě porci kvalitních koncertů, parties, desek a festivalů.

PF 2011 a na viděnou brzy na nějaké akci!

CZ Sanctuary aka Ezechiel, Nephilim, Paesant, Pavel Zelinka, Samgarr

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

...a nejmin jeste jednou tolik!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.