Foto a shortreport z bubenického masakru na oslavách 31 let Neubautenů

Na prvního apríla se do smíchovské industriální haly Meetfactory sešlo (kromě několika zbloudilých duší zlákaných popularitou tohoto artového stánku) početné množství fanoušků letos jednatřicetileté německé legendy Einstürzende Neubauten. Ačkoliv už z aprílově nízkého vstupného bylo patrné, že se rezaví kumpáni nesejdou v plném počtu, program večera nabídl vyžití především pro všechny milovníky agresivního tlukotu a nerytmických orgií. Velkou část večera obstarával hudební doprovod oslav mnoholetý věrný fanoušek a sběratel nejraritnějších neubauteních kousků DJ Cheesy. Pánové Alexander Hacke, N.U. Unruh a Jochen Arbeit se mezitím bavili rozvernými kousky ze stylové expozice prvního jmenovaného, na které bylo možné nejen rozstřikovat celený sliz po stěnách galerie, ale stejně tak i přijít k letnímu zabarvení pigmentu díky ohni plivajícímu, levitujícímu stromku.

Nejúchvatnější, leč poslechově ne zrovna snadná, část večera přinesla masovou improvizaci na čtveřici přistavených bubenických souprav. Všichni přítomní (dle jejich postřehu) měli možnost stanout vedle Hackeho s Unruhem při hromadném znásilňování předpřipravených kotlů rozličných velikostí. Pokud uvedení této akce hlásalo něco ve smyslu "jednou jsme to vydrželi celých sedm hodin!", na pražské zastávce tohoto experimentální, (ne)rytmického programu se dalo hovořit sotva o desetině délky. Zážitek to byl dle výrazu zúčastněných úchvatný a euforie některých bubeníků nepřestávala ani po oficiálním vyhlášení konce...sladit se do sebejednoduššího rytmu se však ani během půl hodiny tomuto improvizačnímu davu nepodařilo.

Do naší fotogalerie pokračujte TUDY

Aktualizace 12:07 4.4.2011 - Autor této novinky opustil prostory Meetfactory těsně před propuknutím fanouškovské anarchie, která na nějaký čas rozehnala akci. Více se dočtete na musicserver.cz v tomto článku.

 

Einsturzende_Neubauten_31014

 

Einsturzende_Neubauten_31003

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.