Útěk před médii a módními tvůrci

utek_sDnešní toulky minulostí nás zavedou do roku 1999, kdy v Magazínu Dnes (ano, čtete dobře) vyšel zajímavý článek věnovaný módě, ve kterém autorka věnovala zasloužený dostatek prostoru i novoromantikům a goths.





 

Zdroj: Persefona a Vanessa (díky!!!)

V rubrice Retro oprašujeme opravdové lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času, které po letech znovu opucujeme, vypulírujeme a vrátíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době jistou informační hodnotu.

Podílet na obsahu této rubriky se samozřejmě můžete i vy, takže pokud máte někde na půdě, ve starém harampádí, pod postelí nebo pilinami s morčetem podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz . Předem děkujeme!

A teď už tradá dvanáct let do minulosti, kdy se Jana Máchalová ponořila do vývoje alternativní módy v průběhu druhé poloviny dvacátého století a to včetně výživného obrazového materiálu, nezřídka z archivu samotné autorky. Ať už tedy sama cítila s těmito směry spřízněnost, nebo nikoliv (podle vlastních fotek to vypadá spíše na první variantu), její článek má i po tak dlouhé době platnost. Navíc, kdy naposled jste v příloze Mladé Fronty četli o klubu Batcave?

Útěk před médii a módními tvůrci
Autorka: Jana Máchalová
Médium: Magazín Dnes + TV z 8. 7. 1999, s. 12 - 14
Fotky: Archiv autorky

 

 

Klikněte pro zvětšeníKlikněte pro zvětšení

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.