Legendární Bowieho singl Space Oddity jako ilustrovaná povídka pro děti

Tak trochu jako z nedávné retro-komunistické výstavy Planeta Eden působí ilustrace ze staronové povídky "Space Oddity" inspirované textem stejnojmenného songu Davida Bowieho z roku 1969.

space-oddity-andrew-kolb-4-576x318

Nezapomenutelný a nádherně gradující titulní track z již 42 let staré eponymní desky rockového chameleona inspiroval grafického designéra Andrewa Kolba k vytvoření volně stažitelné dětské knížky. "This is ground control to Major Tom", slova která se hluboko zaryla do paměti rockových posluchačů několika generací má tak nyní svou naivní, retro-zpátečnickou formu věnovanou nejmladším čtenářům a snad i budoucím posluchačům Bowieho diskografie.

Sci-fi comics je dostupný na designérově stránkách, podle nově zcenzurovaných textů to ovšem vypadá, že se vlastníci práv na prastarý singl s roztomilou myšlenkou dětské knížky nevyrovnali zrovna otevřeně. Doufejme tedy, že se podaří dílo v plném znění vrátit do éteru internetu a v optimálním případě i do knihkupectví ve fyzické podobě, jak si jeho autor vytouženě přeje.

 

Píseň "Spave Oddity" se nejčastěji vykládá jako Bowieho reakce na fantastický a nadčasový Kubrickův snímek "2001: Vesmírná odysea" z roku 1968 či jako hudebníkův posměch a upozornění na selhání britského vesmírného programu té doby.

Designér Andrew Kolb se vloni představil také typicky naivním propagačním plakátem k jinak krvavé a masožroutské zombie serii The Walking Dead (plakát k vidění zde).

 

 

Zdroj: http://www.nme.com/news/david-bowie/58956, http://thefoxisblack.com/2010/11/29/andrew-kolb-does-the-walking-dead/


mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.