Aleš Brichta vydá gothic rockovou desku!

V českém gothrockovém rybníčku se rodí nečekaná deska.

brichta


Rockový matador Aleš Brichta, kterého si většina posluchačů vybaví z jeho působení v trashmetalových Arakain či následné mainstreamrockové sólové kariéry, se rozhodl natočit čistě gothic rockovou desku! Brichta k tomu říká: "Vždycky jsem choval úctu ke kapelám jako The Sisters of Mercy nebo The Cure a tak moje nová deska bude poklonou těmto dvěma kapelám. Vždyť i moje letitá image 'muže za černými brýlemi' vznikla jako poklona Eldritchovi."

Náklonnost ke scéně ostatně Brichta potvrdil před lety osobní účastí na vůbec prvním ročníku tuzemského setkání Prague GothicTreffen v žižkovském Bum Baru, kde s černooděnými přáteli popil několik číší bratrské dvanáctky.

Producentská sesle nebyla při nahrávání alba obsazena nikým menším, než britským producentem Davidem M. Allenem. Ten v minulosti spolupracoval např. s Depeche Mode, Clan of Xymox, The Sisters of Mercy nebo The Human League a na svědomí má i album "Disintegration" od The Cure. Mezi hosty na této nečekané desce pak najdeme i Chrise Reeda, frontmana leedských Red Lorry Yellow Lorry, které letos uvidíme i na Wave Gotik Treffen (psali jsme zde). Prozatím bezejmenná deska by měla na trh vplout ještě před prázdninami a následovat by ji mělo česko-slovenské turné.

Další podrobnosti přineseme brzy.

eldritch

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Super apríl :D
, aby se nenaštval a fakt nenatočil gothic rockovou desku :D :-) :lol:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.