Další z post-punkových večírků představí bulharské Voyvoda

Temně atmosferickou kytarovku z bulharské metropole Sofie přiveze 2.června další ze série koncertů Sanctuary.cz presents.

voyvodavenipromo5

Od Karpat k Černému moři se táhne vliv žánru, který sama kapela nazývá "Balkan Post Wave" a v jejich případě se vyznačuje vyjímečně melancholickou verzí raného britského postpunku za časů Joy Division. Drnčící, syrovou basu jako vystřiženou z "Unknown Pleasures" doplňují místy průmyslově chladné samply a táhlé syntezéry upomínající na atmosféru filmů Davida Lynche. Do toho připočítejte frustrované texty s politickým podtextem, řízné punkové bicí stavěné do stylu prvních desek deathrockerů Cinema Strange a dvojici vokálů - mužský vycházející ze zpěvu gothrockových klasik a ženský, který svou odměřenou recitací posouvá skladby daleko za hranici žánru.

 

Do České republiky přijíždí představit svou čerstvou, letošní desku "Iztok", která vyšla v únoru na německém darkwave labelu Afmusic.

 

Bulharští Voyvoda vystoupí v Praze v sobotu 2. června. Detaily ke koncertu a předkapele z řad objevů na www.czscene.cz přineseme již brzy.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.