Pussy Riot - dva roky vězení a nový singl

V den, kdy svět médií oběhla zpráva o definitivním rozsudku pro ruské punkerky Pussy Riot vyšel na podporu vězněné trojice nový singl - "Putin Lights Up the Fires". Videomontáž pro něj vytvořili přímo v prestižním listu The Guardian.

Pussy-Riot-members-sentenced-to-prison-F623ABHV-x-large

 

Trojice rebelek Naděžda Tolokonnikovová, Marie Aljochinová a Jekatěrina Samucevičová byla navzdory masivním protestům ze světa politiky i kultury odsouzena ke dvouletému vězení v nápravné kolonii otevřeného režimu. Proti rozsudku se vyjádřili nejen tisíce lidí po celém světě, ale i zástupci Amnesty International či řada celebrit z hudební branže jako Sting, Yoko Ono, Madonna či Paul McCartney. Porážce před tvrdým Putinovým režimem a roli exemplárně potrestaných oponentek ale veškeré snahy nezabránily.



Připojujeme se ke znechucení nad absurdností celého procesu zveřejněním nového singlu.

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Je to opravdu síla a hnus :sad: U nás v Karlových Varech bude 21.8.2012 od 18:00 před ruským konzulátem shromáždění na podoru Pussy Riot - smozřejmě tam jdeme ...
ChaChaaaaa!
kdyz nekdo dela bordel a nazyva to umenim... <br />aChaChaaaaa!
ish: Kde se objevilo stanovisko z ust Pussy riot, ze jde o umeni? Je to jen hudba jako forma politickyho protestu. <br /><br />Atari Teenage Riot delaj neprilis vzdalenej bordel a ackoliv je parkrat zatkli, nastesti je za hudebni revolty dodnes do vezeni nikdo nesoupnul.
Coz neznamena, ze nedelaly bordel kde nemely a nerikaly si o to :)
To rozhodne neznamena, pro ten zajem to delaly. Jen je pres ten medialni humbuk dulezity sledovat to nejdulezitejsi - v kterykoliv jiny "demokraticky" zemi by za podobnou vec dostaly pokutu nebo verejne prospesny prace.<br />V Rusku je ale exemplarne odsoudi primo hlava statu usty zmanipulovanyho moskevskyho soudu, sam se pred verejnosti ovsem tvari jako milostivy strycek. A z ceho je pak cloveka skutecne k zbliti je cist si, jak pan kniratej na Prazskym hrade spokojene kejve hlavou a jako vsechnu spinu z vychodu za nas stat posveti.<br /><br />Omluva za tahani politiky na hudebni pudu:)
To rozhodne jo, vezeni za takovjehle prestupek je urcite hnus, ale nemuzu si pomoct, urcite vedely jak to tam chodi, takze to ze jim daly (uplne zbytecnou, jakejkoliv koncert vypovi vic, nez.. kdo vi co to melo byt:) zaminku ke stihani je proste jejich blbost.. je pravda, ze se na chvili celej svet zajimal o to, jak to v Rusku chodi, ale nakonec to stejne nic nezmeni, a vzhledem k tomu, ze uz se spekuluje i jestli to vubec prezijou.. bylo to uplne zbytecny a tak nejak na urovni pubertaku - vubec kdyz to jsou matky.
Tady mi to neda abych si nezacitoval "Takovi palky jim naparili!" :lol:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.