Death In June má znovu zrušené koncerty kvůli "extrémismu"

Kdo si myslel, že zakazování koncertů neofolkové legendy Death In June je minulostí, tak toho zřejmě překvalipa zpráva o faktickém zákazu dvou koncertů, které měly pro proběhnout příští týden.

 

 

I letos neofolková legenda Douglase Pearce - Death In June - vyráží na Evropské turné. 12. prosince se představí i v České republice. Konkrétně 12. prosince ve studentském klubu K4 v Praze. Ne všude ale je oficiálními orgány dvojice vřele vítána. Dvojitý koncert, který měl proběhnout 30.11. a 1.12. v belgickém klubu Bizarre za podpory HolanĎanů Osewoudt respektive Italů Der Feuerkreiner byl ale zrušen. Zde je text, který médiím poskytl pořadatel:

S lítostí musíme oznámit, že koncerty Death In June, které měly proběhnout v pátek 30. listopadu a v sobotu 1.prosince, jsou na žádost/pod tlakem orgánu veřejné moci a policie zrušeny! Organizátor byl písemně informován, že "vystoupení hudebních skupin s extremistickými cíly a idejemi by neměly být tolerovány!" Snaha o vysvětlení se minula výsledkem, a tak abychom se vyhnuli pokutám nebo případnému penále, jsme se rozhodli koncerty zrušit.

Ostatní zastávky, které jsou mimo Prahy naplánovany do Chrovatska, Rakouska, Holandska, Finska, Itálie, Anglie i Německa jsou zatím v platnosti.

 

Death_In_June_-_2012-11-Belgie

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.