Čtvrtý díl kompilace La Danse Macabre nabízí vedle žánrových hvězd i haldu československých nadějí

O sdružení At Sea Compilations, vydávající zajímavé kompilace současné gotické hudby, jsme vás v minulosti už několikrát infomovali. Především jsme se soustředili na řadu nazvanou La Danse Macabre. Právě čerstvý čtvrtý díl tohoto výběru, snažící se představovat za minimální peníz to nejzajímavější na temné elektronické i kytarové scéně, nás dvojnásobně potěšil. Vedle současných pojmů, jako jsou Horror Vacui, The Nightchild, Readership Hostile nebo The Search zde totiž najdeme celou pětici projektů přináležící české nebo slovenské gotické scéně.

Pražáci Das Funus sem umístili svůj druhý singl "Dark Shadows", dark rockoví Gloom vyjmuli pro potřeby kompilace další písničku z loňské řadovky "Catharsis", německo/slovenská dvojice 580 Miles potvrzuje svou kvalitu trackem "The First". A pak tu máme dvě překvapení: prvním jsou spíše indie popoví Pražáci Awali , kteří kouskem "Wales" zanesli na kompilaci až triphopově etnické pnutí a druhým překvapením je pro nás prozatím neznámé (i když už delší dobu působící) neoklasicky/poetické těleso Theatrum Spirituum.

Kompilaci o 36 položkách si můžete poslechnout níže a zakoupit v digitální podobě na témže místě za cenu 5 Euro. Zatímco na prvních dvou dílech La Danse Macabre domácí tvorba chyběla, na třetím byla zastoupena dvěma písničkami, letošní expanze domácí tvorby vyzývá k otázkám. Je domácí scéna na vzestupu nebo dokáže silněji prorazit v zahraničí? Co myslíte?

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.