Jarboe vydala s kolegy pokračování projektu Blackmouth a chystá se s novou sólovkou do Rožnova

Jarboe, bývalá pěnice Swans a výrazná sólová interpretka, neustává ve svých aktivitách. Po téměř dvou dekádách přichystala s kolegy pokračování projektu Blackmouth, k vydání odevzdala labelu svou novou sólovku a k jejímu vydání naplánovala evropské turné, které se jednou zastávkou dotkne i České republiky.

Blackmouth - tento projekt je výjimečný v bohaté diskografii Jarboe. Spojení s Johnem Berginem a Brettem Smithem (Tertium Non Data, Trust Obey) přineslo v roce 2000 zajímavé bezejmenné album plné skladeb na pomezí industrialu, ambientu, vážné hudby a dalších elementů. Trio v tichosti připravilo pokračování, které vyšlo minulý pátek, 29. listopadu 2019 v podobě dvojalba "Volumes I & II". To znamená pokupě vydaného nového i starého materiálu. Ten prozatím pořídíte na Bandcamp profilu projektu v digitální podobě. V plánu je ale i vydání novinky ve fyzické podobě. Předevčírem navíc trio přihodilo pro ty, kteří nemají stále dost, ještě EP "To Forget Time" s extra materiálem. K dostání v digitální podobě ZDE.

Ale ani to není od Jarboe vše! Američanka připravila k vydání i novou sólovou desku. Ta se jmenuje "Illusory" a belgický label Consouling Sounds (Amenra, Jozef Van Wissem, A Storm of Light ...) jí vydá v pátek 17. dubna 2020.  Už necelých 14 dní po vydání album podpoří koncertem, který neproběhne v žádném velkém českém nebo moravském městě, ale jediné vystoupení odehraje 30. dubna 2020 v Rožnově pod Radhoštěm v klubu Vrátnice. Na tour vyrazí spolu s eklektickým americkým kytaristou Peterem Emersonem Williamsem. Okouzlí nejen svým jedinečným hlasem, poprvé od éry Swans bude hrát také na syntezátor a varhany.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.