Nick Cave vstoupí do kin s filmem Idiot Prayer

Propásli jste živý přenos vystoupení osamoceného Nicka Cavea? Nezoufejte, záznam přetavený do filmu se brzo objeví na velkých plátnech.

Rok 2020 hodil vidle téměř do všeho. Víru pandemických událostí neuniklo ani světové turné k aktuální desce "Ghosteen" uskupení Nick Cave And The Bad Seeds. Plánované koncerty byly přesunuty na rok 2021 a Nickovi nezbylo nic jiného, než plán letošních aktivit obrátit jiným směrem. 

Vznikl tak koncertní film "Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace" založený na devadesátiminutovém live streamu, který byl pro diváky se zakoupenou vstupenkou vysílán 23. července. Nick během přenosu vystoupil sám bez kapely v prostorách známé londýnské koncertní haly. Zpoza klavíru představil písně ze společné tvorby s Bad Seeds, dotkl se i projektu Grinderman a uvedl zcela novou píseň "Euthanasia". Snímek tvoří pomyslnou trologii spolu s filmy "20.000 Days on Earth" (2014) a "One More Time With Feeling" (2016).

Filmová podoba "Idiot Prayer" vstoupí 5. listopadu do kin a 20. listopadu vyjde jako live album na CD a vinylu. Oba hudební nosiče můžete už nyní předobjednávat na oficiálním shopu: nickcave.com/idiotprayer.

Pro nedočkavce je na youtube připravena ukázka v podobě písně "Galleon Ship".

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.