Gothic rockoví klasici The Wake přichystali první desku po téměř 25 letech

Američané The Wake znovu fungují od roku 2008. Po řadě koncertů a dvou singlech přichází kvartet s třetím dlouhohrajícím albem.

Mají za sebou spanilou jízdu devadesátkami, kdy na turné jezdili bok po boku se Skinny Puppy nebo Nine Inch Nails. Přesto za 14 let fungování tato stěžejní kapela druhé vlny gothic rocku vyprodukovala pouze dvě dlouhohrající desky. Druhou, nazvanou "Nine Ways" v roce 1996. Mezi roky 2000 a 2008 navíc úplně přerušila svojí činnost. Teď přichází formace vedená zpěvákem Troyem Paynem a kytaristou Richardem Witherspoonem s následovníkem nazvaným "Perfumes and Fripperies".

Nové album The Wake bude obsahovat deset skladeb, včetně nových verzí singlů Rusted a Emily Closer, které kapela vydala před deseti, respektive, šesti roky. Už teď si můžete poslechnout níže singl Hammer Hall, celá kolekce pak bude vydána napospas posluchačům 30. října 2020. Label Blaylox records hodlá vypustit album nejprve v digitální podobě, poté na CD nosiči, a podle zájmu uvažuje i o limitované edici na vinylu. Plánované letošní koncerty jsou prozatím přesunuty na příští rok.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.