Martin Gore představuje první ukázku z EPčka zasvěcené opičímu království

I když se mluví o započatých pracích na nové desce Depeche Mode, Martin Gore přichází s prvním singlem z připravovaného sólového EPčka.

"První skladba, kterou jsem nahrál, neměla s lidským zvukem nic společného", vysvětluje Martin. "Zněla, jakoby pocházela od opice", dodává člen Depeche Mode. A tak jí pojmenoval Howler, česky Vřešťan. Když pak 59letý muzikant dokončil práce na EP, vzpomněl si na knihu „Vzestup a pád třetího šimpanze“. "Všechno dávalo smysl spojit mou hudbu s touto knihou. Prostě jsem vytvořil zvukovou podobu jednoho ze třetích šimpanzů", dodává aktivní Brit, který materiál EP natočil ve studiu Electric Ladyboy v Santa Barbaře v Kalifornii.

První ukázka je pojmenovaná po jiném primátu, Mandrilovi. Spolu s jejím představením se spustil i předprodej celého EP, které vedle digitální podoby vyjde i na azurově modrém 12palcovém vinylu a na CDčku. Label Mute uvede 5skladbové EP "The Third Chimpanzee E​.​P." na svět 29. ledna 2021. Kolekci si můžete předobjednat níže na Bandcamp profilu labelu nebo si vybrat z křížovatky ZDE.

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.