KMFDM se nadechují - nejprve staronový singl, poté turné i se zastávkou v Praze

Sascha Konietzko a s ním jeho legendární KMFDM se nadechují po koronavirové pauze k novému úderu.

Rockově industriální parta KMFDM byla jednou z mnoha, kterým veletoč uplynulého roku a půl udělal rázný škrt přes rozpočet. Z naplánovaného turné na jaře loňského roku se zastávkami v Bratislavě a Praze nebylo nic. Volný čas kapela v loňském využila k přípravě dubového best off "In Dub" (psali jsme ZDE), v letošním roce se kapela prozatím dostala k vydání jednoho ze svých největších hitů "Juke Joint Jezebel" v nově remasterované podobě.

V roce 2007 byly původní kazety s mastery Juke Joint Jezebel ve velmi špatném stavu, a tak došlo k jejich digitalizaci. "Na začátku roku 2021 jsem je znovu smíchal," prozradil Sascha. "Na digitální úrovni jsem nemanipuloval vůbec s ničím, nebylo použito žádné „automatické ladění“, nenahrazoval jsem žádný z původních zvuků, nebyly prováděny žádné „opravy“ všeho druhu. Remaster proběhl tak, že jsme materiál z roku 1994  pouze smíchal „čerstvýma ušima“." I tak notoricky známá skladba řádně prokoukla.

V souvislosti s vydáním singlu KMFDM ohlásili na jaro příštího roku nové evropské turné. V něm se bohužel nedostalo na Bratislavu, v Praze ale čtveřice vystoupí, a to 28. května 2022 v klubu Futurum. Pódium německo-americké sebrance zahřejí znovuzrození Nemci Jesus On Extasy. Lístky do předprodeje ještě nebyly vypuštěny.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.