Projekt XIII přichází s novým singlem

Kapela bývalého zpěváka Bratrstva Luny vypouští "Vládkyni bezmoci".

Matěj Lipský a bubeník/producent Tomáš Kobdzeye Kašpar aka Projekt XIII nachystali nový singl. Těšit se můžete na titulní "Vládkyni bezmoci", doplněnou zatím první anglicky zpívanou "Angels". Dvoustopý singl vychází jako předzvěst debutu "Ad Radices Tergum”, které vyjde 8. června a dočká se křtu v pražském planetáriu. O přebal se postaral výtvarník Jaromír Deather Bezruč.

Matěj k singlu říká: "Před rokem jsem napsal písničku Vládkyně bezmoci, která pojednává o válce a pocitech s ní spojených. Ani ve snu by mě nenapadlo, že když tuto skladbu dokončím, bude v tomto tisíciletí vůbec možný válečný konflikt. I naše kapela stojí plně za Ukrajinou a každý z nás pomáhá, jak jen může… přesto ten pocit bezmoci je všudypřítomný. Původně jsem si říkal, zda je dobré tuto písničku vůbec pouštět ven, ale nakonec jsem se rozhodl, že právě proto ji pustíme ven a dokonce jako singl.

Následující skladba Angels na Vládkyni navazuje a přináší trochu naděje. Proto vypustíme skladby dvě, jako dříve singly na vinylu se stranou A a B. Zároveň je to naše jediná v angličtině nazpívaná písnička. Reagujeme tak na časté žádosti fanoušků ze zahraničí, že by chtěli rozumět tomu, o čem zpíváme.“

Sestavu kapely momentálně doplňují:

Martin Jandourek (Sector X) - baskytara
Petr Maliňák (Negative Face) - klávesy
Dan Kroft (Latitude 77) - kytara
Ivo Rafan Traxmandl (Pipes and Pints) - kytara


Projekt XIII  – Vládkyně bezmoci

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.