Lakeside X vydávají z návratové desky poslední singl s mnoha bonusy

Pražská trojice Lakeside X uzavírá úspěšnou etapu návratu vydáním posledního singlu.

"Když jsem začal skládat věci na nové album, poslouchal jsem hodně synth-wave a tenhle nápad vznikl mezi prvními. Byla to v podstatě taková variace na Kavinskyho, líbil se mi ten rytmus, basa a ten motiv, který mi připomínal osmdesátá léta. Dlouho pak ten nápad ležel v šuplíku, ale když jsme napsaný materiál probírali s producentem Danielem Myerem, moc se mu to líbilo a trval na tom, abych to dopsal. Vzniklo postupně víc verzí a v jedné z nich se objevil i refrén, dá-li se to tak nazvat, díky kterému získal song finální podobu. Ve studiu pak Daniel dotáhl song k dokonalosti. Od začátku jsem věděl, že tohle musí být první song na albu, ale nikdy by mě nenapadlo, jak dobře tahle věc bude fungovat naživo," říká autor a zpěvák Janne Marvannen.

Kapela se na pódia vrátila po dlouhých osmi letech a hned první koncert odehrála v říjnu 2022 v pražském Lucerna Music Baru, kde svoji novou desku pokřtila a kde s kapelou poprvé vystoupil nový hostující kytarista Jakub Zachoval (ex-Smrtislav).

 

Lakeside X - Fascination
 

"Od podzimu jsme odehráli několik koncertů, kromě křestu v Lucerna Music Baru jsme absolvovali miniturné s Dušanem Vozárym, Petrem Kučerou a kapelou Jerusalem a ze všech těch vystoupení máme pozitivní dojmy. Jako bychom objevili s novou sestavou a novým albem nějakou chemii, která funguje, baví nás i lidi a kde můžeme naplno ukázat, co v naší muzice je," říká klávesista Robert Broj a dodává: "Fascination patří na koncertech k nejoblíbenějším skladbám. Je radost ji hrát, dívat se na lidi, jak se houpají do rytmu a užívají si tu atmosféru."

"Z nových koncertů se nám sešla spousta zajímavého materiálu a tolik kvalitního záznamu jsme nikdy neměli. Odjakživa jsme chtěli mít koncertní video, navíc prostředí Lucerna Music Baru s velkou LED stěnou se ukázalo pro naše vizuály jako stvořené. Tak jsme se rozhodli, že nový singl bude dobrá příležitost, jak ukázat naši aktuální koncertní podobu." dodává Dvorský. 

Singl/EP "Fascination" vyšel 17. března a kromě singlové verze songu obsahuje i remixy a live tracky. Remix Fascination od projektu Pe3Vax jako by vypadl z tvůrčí dílny dua Yazoo někdy z přelomu let 1981/82, zatímco Bare Harmonium Mix skladby Out Of This World z pera kapely samotné vás zavede na zasněnou procházku severskou krajinou. EP doplňují tři živé verze skladeb Fascination, Fire In The Sky a Wonder, natočené právě na křtu nového alba v Lucerna Music Baru.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.