Latexotiq představují debutovou desku

Brněnští dark elektronici vypouští do světa své první dlouhohrající album.

Jméno projektu Latexotiq jste poslední dobou mohli na naší scéně zaznamenat čím dál častěji. Nejprve skladbou "Empty" na zatím poslední kompilaci "Dark Tunes from Czech and Slovak Caves Vol​​ III" (víte), letos navíc živě třeba na Prague Gothic Treffen (viděli jste) nebo Gothic Party Brno. Konečně se ale dočkáme i první dlouhostopé studiovky.

Veškerou hudbu, texty a mužské zpěvy na novince "Crystal Light" obstaral sám frontman Petr (znáte například z projektů Epadun, Opertus, Nyxady), na ženské vokály si ale vypůjčil hned tři různé zpěvačky. Byla to Lucie ve skladbách "Fast" a "Mind Dancer", Nikolette ve skladbách "Crag Me Now", "Blind Heart" a "Crystal Light Again" a Sissi v písni "Empty", která se umístila na kompilaci Dark Tunes. Mix a mastering této skladby spolu se skladbou "Fast" zrealizoval Ondrej Pešek z Projekt203.

Na albu najdete i dva remixově bonus tracky, které vznikly ve spolupráci s Projekt203 a s Epadun. Pro letošní rok kapela plánuje svůj první oficiální videoklip, na 2024 se pak chystá na několik vystoupení v rámci fetish i gothic komunity.

Album si můžete poslechnout či koupit přímo tady:

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.