Kælan Mikla a Bardi Johannsson společně natočili soundtrack k filmové klasice

Netradiční umělecké dílo.

Od vydání aktuální řadovky Kælan Mikla "Undir K​ö​ldum Nor​ð​urlj​ó​sum" uteklo dva a půl roku a islandské čarodějky, které míchají svérázným způsobem postpunk a temný pop, se znovu hlásí o slovo. Tentokrát však nepůjde o klasické abum kapely, nýbrž o zajímavý projekt, který zaujme i filmové fajnšmekry.

Kælan Mikla totiž spojily síly s krajanem Bardim Johanssonem a natočili soundtrack k švédskému filmu režiséra Victora Sjöströma z roku 1921 "Körkarlen", který je u nás znám jako "Vozka smrti" a je jedním ze základních kamenů nejen skandinávské filmografie. Byl citován jako jeden z vlivů Ingmara Bergmana nebo Stanleyho Kubricka.

Bardi Johansson je slavný skladatel filmové hudby, pracoval i na dokumentárních snímcích či pro televizi, režíroval i moderoval v televizi, je znám jako módní návrhář a má na kontě třeba soundtrack k dalšímu legendárnímu skandinávskému snímku "Häxän". Spolupracoval také s lidmi jako Helen Marnie (Ladytron), Anthony Gonzales (M83), Phoebe Killdeer (Nouvelle Vague) a Keren Ann.

Soundtrack "The Phantom Carriage" vyjde 19. dubna u Artoffact a venku je zatím titulní track.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.