Polský festival Return To The Batcave spouští předprodej

DIY festival zaměřený na "strašidelnou a šílenou hudbu nazývanou post-punk, coldwave, deathrock, gothic-punk, gothabilly atd..." spustil online předprodej.

 

return batcave

Samotný festival proběhne 18.-30. 11. 2014 ve Wroclavi. Aktualní a zatím nekompletní linup vypadá zajímavě, namátkou vyberme třeba slovenské The Last Days Of Jesus nebo italské deathrockery The Mescaline Babies. Další vývoj lineupu celého festivalu můžou návštěvníci ovlivnit hlasováním v této anketě. Další informace a předprodej vstupenek hledejte na webu festivalu, Facebook event pak najdete zde.

 

Return To The Batcave festival lineup:

The Last Days Of Jesus (SK)
The Cemetary Girlz (FR)
BA13 (FR)
The Mescaline Babies (IT)
Joanna Makabresku (PL)
Hatestory (PL)

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

[i]Nevešlo se mi to do jednoho příspěvku, tak pokračování :)[/i]<br /><br />Nicméně minulej pátek bohužel potvrdil, že ač je to smutný paradox, kytary jsou v český gotický scéně menšinovej žánr. To neznamená, že tyhle akce dělat nebudeme, jen že se vzhledem ke zkušenostem momentálně do postpunk/deathrock festivalů neženeme :). Ale pokud se někdo najde... :)
Ja bych to prave spis delal naopak - napred pockal, jestli se ty penize vyberou, a pak resil veci kolem (mimo samozrejme kolik chce kapela a jestli je klub volnej), takze by to proste bylo jako predprodej. V Anglii ted takovejhle "kickstarter/predprodej na koncerty" udelali, a vypadalo to dobre, promoteri vedeli do ceho jdou a lidi vedeli ze musi zaplatit. :) Takze bych asi ani odmeny osobne nejak nehrotil, max. kdyby to byl nejakej vetsi festak, tak nejaky tricko nebo neco, meet & greet a vstup na zvukovku treba.. A v uplne idealnim pripade by prijeli a zafundovali to i lidi z okoli, jako ty Hradby, ale tezko rict, no. :)<br /><br />Ze lidi nechodi, je skoda no, zvlast kdyz spousta kapel klidne prijede jenom za cestak.. Ja teda nechodim akorat na takovej ten evropskej gothic rock, protoze mi to prijde strasne utahany, ale nejakej deathrock nebo postpunk si vetsinou snazim nenechat ujit.
O tomhle fesťáku jsem uvažoval již minulý rok a tentokrát již pojedu. Sestava je už teď luxusní a bude se ještě doplňovat! 8)
Taky by to u nas chtelo nejakej DIY festival.. :)<br /><br />Btw, funguje nekomu ta anketa? Ani na jednom browseru se mi to nechce submitnout, akorat to vyhodi nejakej pop-up bez jakyhokoliv potvrzeni..
Nemel jsem problem, jen to chtelo autorizaci na facebooku.
Heeele, upřímně – o něčem takovém uvažujeme už delší dobu, ale naše zkušenost s post-punk/deathrockovejma akcema je, že tu bohužel neni moc lidí, který by to zajímalo. To je taky důvod, proč takový koncerty děláme jen 2-3 krát ročně (a to i když nejmíň půlka redakce v těchhle stylech "jede").<br /><br />O crowdfundingu jsme už taky uvažovali, ale zatím jsme nepřišli na optimální model. Ono to totiž znamená udělat v podstatě veškerou práci jako s normální akci (zařídit kapely, klub, nástrojovky, promo atd.) + k tomu navíc vymyslet a zprodukovat "speciální odmeny" a pak jen čekat, jestli to člověk vlastně celý nedělal zbytečně. Tím neříkám, že to nejde, jen že kapacit je málo a tak je věnujeme akcím s trochu jasnějším výsledkem.
Jo, Hradby Samoty stopro. Ale ono vlastně která akce na týhle scéně neni v podstatě DIY... :-)
Ja myslel nejakej taky post-punk/deathrockovej. :) Vzdycky jsem si rikal, ze by bylo fajn, kdyby se tady udelal nejakej crowdfundovanej koncert/festak, aby byl risk minimalizovanej a prisel by si na svy kazdej.. Jenom skoda, ze tady asi neni moc lidi, co by se toho chopili, a ja sam toho moc nenadelam..
Tak na principu DYI fungují z větší části Hradby Samoty...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.