PODROBNOSTI K XVII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN

Jak jsme před pár dny slíbili na našem Facebookovém profilu, přinášíme další várku informací k letošnímu PGT. (EN available!)

For English click here.

Začíná léto. Ještě než se všichni rozutečou na zasloužené dovolené či prázdniny, posvítíme si trochu podrobněji na program a další detaily sedmnáctého ročníku Prague Gothic Treffen. Ostatně, tento svátek všech středoevropských gotiků proběhne už 26. a 27. srpna, což je za 8 týdnů – takže je vlastně nejvyšší čas.

Jak už jsme zmínili v minulých příspěvcích, letos jsme se rozhodli přesunout do prostorově velkorysejších budov klubů Fuchs2 a Bike Jesus na ostrově Štvanice. To s sebou přináší řadu výhod: oba kluby se nacházejí v jedné budově a přesun mezi jednotlivými stagemi vám zabere opravdu jen pár vteřin. Časový harmonogram obou večerů bude navíc koncipován tak, aby se časy vystupujících interpretů překrývaly jen minimálně a tak budete moci vidět podstatnou část vystoupení všech účinkujících. Z hudebního programu by vám tak nemělo nic zásadního uniknout. 

Přímo před klubem Fuchs2 je tramvajová zastávka (Štvanice), takže doprava na místo by neměla činit problémy nikomu z vás. Při noční cestě domů potom stačí absolvovat krátkou procházku na některou z okolních stanic, odkud jezdí noční spoje po Praze (Florenc, Vltavská, Bílá Labuť, Nábřeží Kpt. Jaroše...), na každou z nich se dostanete pěšky do 10 minut.

Klub Bike Jesus disponuje rozlehlou venkovní zahrádkou, takže pokud nebudete zrovna pod pódiem některé z kapel, můžete trávit čas na čerstvém vzduchu jen pár kroků od hlavního dění. Zároveň budeme dostatečně daleko od obytných zón a naše veselí tedy nebude nikoho rušit.

Gothic Picnic se bude konat v sobotu od 16 hodin také na ostrově Štvanice, tedy jen pár kroků od klubů. V loňském roce jsme byli z důvodu nepříznivého počasí nuceni zrušit plánovanou návštěvu ze Záchranného centra pro netopýry Nyctalus, které s námi v rámci Batsave parties spolupracuje již delší dobu. Pokusíme se tedy tento malý rest z loňska napravit a jeho zástupci dorazí osobně, aby nám řekli něco bližšího o fungování tohoto zařízení a vy budete mít možnost se osobně s některými okřídlenými klienty seznámit. Povídání bude překládáno i do angličtiny a začátek je plánován na 17 hodin. Přesné místo setkání, jakožto i samotného picnicu včas zveřejníme na oficiálním webu PGT.

Poslední novinkou, kterou můžeme naplno využít právě díky nové lokalitě, je i stánek s jídlem. Ten bude umístěn před vchodem do klubu Bike Jesus a v průběhu celého PGT si v něm budou moci dopřát něco k snědku jak příznivci masité stravy, tak vyznavači vegetariánské či veganské kuchyně.

Jak už je u každého ročníku Prague Gothic Treffen zvykem, bude na vás čekat nová várka merchandise. Těšit se můžete na nová trika, tašky, placky nebo nášivky, ale také i pár zbrusu nových kousků, které jsme vám doposud nenabízeli. Proto si do peněženky nezapomeňte přihodit i pár korun navíc. Všechny předměty jsou limitovány počtem a jejich dotisk se neplánuje, takže buďte dostatečně rychlí s nákupem.

Stejně jako loni nepřijdete ani o možnost udělat si stylovou památku na PGT v našem fotokoutku, díky kterému váš sváteční look vynikne v celé své kráse.

A nyní k samotné hudební náplni:

Je nám to nesmírně líto, ale ze zdravotních důvodů v letošním roce na PGT nevystoupí Minuit Machine. Hélène de Thoury totiž před časem onemocněla covidem s poměrně komplikovaným průběhem a k tomu se přidal zánět ucha. Klávesistce byl lékařem naordinován tříměsíční koncertní klid a tudíž není bohužel její účast na akci možná. Promptně jsme ovšem zajistili plnohodnotnou náhradu v podobě řeckého coldwave/minimal dua Selofan, a tak věříme, že nám tuto změnu v programu odpustíte.

 

Abychom vyvážili počet kytarově laděných aktérů oproti elektroničtěji zaměřeným vystupujícícm, rozhodli jsme se do programu dodatečně zařadit ještě jednoho vystupujícícho. Tím bude polská formace Ksy. Pokud jste příznivci kytarového coldwave, který vyznávala legendární Siekiera a zároveň přísaháte na první vlnu britské postpunkové revoluce, pak si jejich vystoupení určitě nenechte ujít.

 

Nedílnou součástí programu budou i afterparties, které se rozeběhnou po skončení živých vystoupení na každé stage po oba dva dny. Budete mít tedy možnost libovolně přecházet mezi dvěma žánrově odlišnými tanečními parkety a dopřát si taneční mumraj, který vám bude lépe vyhovovat. Letos tu odehraje svůj set britská ikona temného DJingu, DJ De'Ath, organizátor tamních Black Veil parties. Z Německa potom dorazí oblíbený DJ Cyberpagan, hlavní postava německého portálu death-rock.de. České barvy bude letos hájit DJ Whydie? ze spřáteleného pořadatelského týmu ( RARE ), DJ Dave von Tenebrae (Afterlife, Dancefloor Tragedy) a DJ Muchacho R0b0t0. Za DJským pultem se postupně představí také kompletní Sanctuary.cz DJ crew.

Připomínáme, že stále probíhá předprodej vstupenek exkluzivně u GoOut za cenu 690 Kč (+ poplatky). Na místě potom dvoudenní permanentku pořídíte za 790 Kč. Jednodenní stupenky nebudou v prodeji. Tak na viděnou za pár týdnů!

XVII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
26. - 27. srpna 2022, kluby Fuchs2 a Bike Jesus, Praha 7 - Štvanice
live: Kælan Mikla (ISL), Christian Death (USA), The Frozen Autumn (IT), Selofan (GR), Wulfband (SE), The Last Days Of Jesus (SK), Wisborg (DE), Her Own World (PL), Naturata Brutalismus (EC/DE), Paar (DE), Ksy (PL), Isiolia (CZ).
Vstup: 690,- Kč + poplatky (GoOut.cz)/ 790,- Kč (na místě). 

FB event

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jeste bych za sebe pridal, ze ve Fuchsu se da na baru platit kartou. Pro lidi co vzdycky musi prepocitavat vsechny drobny, jako ja. :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.