První ročník Night Side Festivalu zahalí Rock Café temnotou

První ročník nezávislého festivalu Night side otevírá 29. září 2007 své brány všem příznivcům gothic hudby. Milovníci odvrácené strany hudebních stylů by tak rozhodně neměli v pražském Rock Café na Národní třídě chybět. A POZOR! Díky CZ Sanctuary můžete vyhrát 2 VOLNÉ VSTUPY na akci...


Zdroj: Night SIde Fest a CZ Sanctuary

S nadcházejícím podzimem se stíny v ulicích prodlužují a nabývají na síle. Plíží se ze všech koutů, svolávány podivnou přitažlivostí svátku temné hudby. První ročník nezávislého festivalu Night side otevírá 29. září 2007 své brány všem příznivcům gothic hudby. Milovníci odvrácené strany hudebních stylů by tak rozhodně neměli v pražském Rock Café na Národní třídě chybět.

**Beamship (CZ) - výlet do hlubin vesmíru**

Brněnský ebm/industriální útvar Beamship se zformoval roku 2001 jako dvojčlenka Atreid (klávesy, zpěv) a Wyvern (klávesy). Ti roku 2004 naverbovali zpěváka ORIho a následně vydali demo "Sample". Od dva roky později vyšlo debutové CD "Big Brother", které bylo hudební veřejností dobře přijato. Ti, kteří tvorbu Beamship neznají, tak mají ideální příležitost proniknout do chladných vod zvuku této formace.



**No Name Desire (CZ) - postapokalyptický ebm nářez**

Představovat českým příznivcům tvrdé elektroniky pražskou formace No Name Desire by bylo asi zbytečné. No Name Desire hrají v sestavě Were (zpěv), Neural I (bicí) a VeNa (klávesy, syntetizéry) již od roku 2001, a mají za sebou nejen vydání debutu "Wastelands" na labelu Monopol Records, ale i spoustu koncertů doma i v zahraničí. Stále častěji se NND objevují i na velkých gothic festivalech (polská Castle Party, Nocturnal Culture Night v Německu apod.) a na rok 2007 dokonce slíbili svým fanouškům novou desku, jejíž vydání bylo však prozatím odloženo. Nové songy pražské ebm úderky tak budeme mít možnost okusit alespoň naživo na festivalu Night Side.



**Greedy Invalid (CZ) - temná melancholie z domácích luhů a hájů**

Počátky příborské formace Greedy Invalid se sice datují až do roku 1994, více se však o této kapele začíná mluvit až v souvislosti s deskou "Meaning of Life", které sestava Storm (zpěv), Marek (kytary), Smrk (kytary), Katka (basa) a Merci (bicí) vdechla život roku 2005. Z tohoto alba pochází i videoklip "Sarcastic", který se objevil mimo jiné i na TV Óčko a představil kapelu širšímu okruhu posluchačů. Po personálních změnách na postu basáka (Kurt) a přibrání klávesistky Catherine vyšla letos kapele v pořadí již třetí regulérní deska "Dancing Little Flames", ze které jsme (opět na TV Óčko) mohli vidět stejnojmenný klip. Pokud patříte k příznivcům melancholických melodií na rockovém podkladu, nemělo by vám vystoupení Greedy Invalid uniknout.



**Splendor (PL) - pastva pro oči i uši**

Že kapely nejsou jenom o hudbě si polská čtveřice Splendor uvědomuje více než dobře. Fascinace vizuální složkou pódiové prezentace svedla roku 2005 dohromady Barta Cathedrala (zpěv), Michaela Provocateura (kytara), Herr dr Petera (kytara) a Zee Tities (basa) a stala se hlavním hnacím motorem visual rockové válcovačky Splendor. Přestože dva roky nejsou v životě kapely nijak zvlášť dlouho, polští vizualisté si za tu dobu stačili díky svým extravagantním koncertům, založeným na transsexuální bondage/fetish image, makeupu a bláznivých kostýmech, získat slušnou fanouškovskou základnu. Hudebně se Splendor prolínají různými styly, od temnějšího hardrocku po crazy disko pop. Spíše než o "koncertech" je v případě polských exhibicionistů lépe mluvit o "představeních", během kterých se spolu s kapelou nezřídka objeví na pódiu i tanečníci a mimové. A kdo ví, možná přijde do Rock Café i kouzelník.



**The Last Days of Jesus (SK) - vlajková loď slovenského deathrocku**

The Last Days of Jesus patří k nejznámějším představitelům deathrock/progressive gothic punkové scény bývalého Československa. Již od svého založení roku 1993 kombinovala tato slovenská partička odkazy oldschool batcave a deathrocku se současnými zvuky a vlivy, jak bylo dobře patrné již z prvního kazetového demosnímku "The Time Of Crucifixtion" z roku 1994. Vydáním alb jako "Arma Christi" a "Narrentanz" pak MaryO (zpěv), Feššy (kytara), Anjou (klávesy) a Vajco (bubny) posílili svou pozici na scéně a začali se probojovávat i za hranice republiky. Ne omylem proto The Last Days of Jesus předskakovali takovým, jako jsou mistři Das Ich a Faith and the Muse, a objevili se na mezinárodních gotických festivalech (nejčastěji pak na německém Wave Gotik Treffen).

Po třech letech vydali bratislavští deathrockeři v červnu tohoto roku na rakouském labelu Strobelight Records novou desku "Dead Machines Revolution", kterou přijedou konečně představit i svým fanouškům do Prahy.



**Two Witches (FIN) - dvacet let klasického gothic rocku**

Jako headliner festivalu nebyl vybrán nikdo menší, nežli dvaceti lety prověřená klasika. Z chladného Finska připlouvají na vlnách chmurného gothic rocku čarodějky Two Witches, které se naposledy představily v Československu roku 1993 jako předskok legendární Lacrimosy. Kapelu Two Witches založili roku 1987 Anne Nurmi (klávesy) a Jyrki Witch (zpěv) po zjištění, že ve Finsku chybí pořádná gothic rocková skupina. Původní název "Noidat" (finsky "čarodějnice") vydržel kapele pouze rok, než začal Jyrki zpívat anglicky. Roku 1988 došlo nejen ke změně názvu na Two Witches, ale i k prvnímu koncertu a vydání singlu "Pimeyden Jousi" na Darklands Records. V průběhu let se sestava kapely neustále měnila, ale Jyrki dokázal kormidlovat vývoj Two Witches správným směrem.

Roku 1992 spatřil světlo světa debut "Agony of the Undead Vampire, pt.2" (Darklands, Finsko) a kapela začala pořádně koncertovat. O rok později vyšla průlomová deska "The Vampire's Kiss" (Talitha, Německo), která přitáhla pozornost zahraničí a dostala kapelu do víru gothic rockové scény - točila se další CDčka, jezdilo se koncertovat do okolních zemí, a není divu, že se časem začaly "čarodějky" objevovat i na zahraničních kompilacích a festivalech. Částečně díky hudbě a částečně díky fetish/upírské koncertní image si tak Two Witches našli příznivce po celém starém kontinentu a dozráli do role gothic rockové klasiky. Aktuální sestava Jyrki Witch (zpěv), Marko (kytara), Heidi (kytara), Anke (basa), Jesse (show) tak na Night Side festu předvede nejen písně z alba Bites (Talitha, Německo), které letos vyšlo v reedici na ruském labelu Shadowplay, ale to vůbec nejlepší, co za dvacet let stačili Two Witches uvařit v čarodějném kotlíku.



**Afterparty až do ranních hodin**

Pomyslné žezlo od dvou čarodějek převezmou do svých něžných rukou další dvě dámy, zkušené zahraniční DJane Zyntexia (FIN) a Polina z Drop Dead Fest Crew (USA), na které naváže špička českých gothic DJs.

Vstupné na akci si můžete pořídit v předprodeji, který až do 28. září 2007 exkluzivně poskytuje kamenný shop Nosferatu za 250,- Kč, na místě pak za 300,- Kč. A pokud se vám nechce platit, můžete **vyhrát dva lístky na Night Side Fest**. Jak to udělat? Je to jednodušší, než byste si mohli myslet - stačí poslat odpovědi na tři primitivní otázky:

*"Jak se jmenovala předposlední deska slovenských deathrockerů The Last Days of Jesus?"*

*"Které nástroje obsluhují dámy Anke a Heidi z formace Two Witches?"*

*"V jakém dalším projektu figuruje Were a Neural I, kromě domovských No Name Desire ?"*


Odpovědi posílejte na mail na redakce@sanctuary.cz a do předmětu emailu napište "Soutěž - Night Side Fest". Soutěž potrvá **do neděle 23. září**, aby si ti, kteří nebudou mít dostatek štěstí, ještě stačili pořídit lístky v předprodeji za sníženou cenu. Vylosovaný výherce bude o své výhře zpraven emailem.

Na viděnou na Night Side Festivalu!

**Night Side Festival - Two Witches (FIN), The Last Days of Jesus (SK), Splendor (PL), Greedy Invalid (CZ), No Name Desire (CZ), Beamship (CZ)**
29. září (sobota) 2007, start 20:00
Praha, Rock Café (Národní 116/20)
Vstup: předprodej 250,- Kč / na místě 300,- Kč

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Chicht.. nevím jestli se mám o tu soutěž pokoušet :-) aby taky nějaké výhry zůstaly na ostatní... Ale objevím se :-D
Sqvělé, doufám že se tam uvidíme 8-)
tak vstupenky už máme,tak ted už můžeme jen čekat. ;-)
šel bych, ale nemám s kým a nemám za co :-(
[4] bude tam plno milých lidí, vždy se můžeš s někým zkontaktovat přes CZS a ad drhej pronlém, přečti si tento článek znovu a pozorně, zejména od část "A pokud se vám nechce platit, můžete vyhrát dva lístky na Night Side Fest." a třeba se na Tebe usměje štěstí ;-)
Tak já se na Night Side dostavím určitě, a téměř určitě v doprovodu dvou kamarádek a přítele. Takže se těšte :-D<br /><br /><br />Akorát - uzávěrka soutěže 26. 9.? To se mi zdá moc pozdě. Protože kdybych se zúčastnila a nevyhrála, neměla bych pak už možnost ty lístky sehnat (myslete na mimopražské). Chtělo by to tu uzávěrku dát tak na Neděli 23. nebo tak. Ale to je možná jen můj názor a taková malá připomínka ;-)
teoreticky bych měl něco sehnat z tech tří otázek vim spolehlivě pouze jednu ale v pondeli 24. mi je 18 tak snad to vyjde
[6] no já myslel že tři dny jsou na sehnání lupenu ještě celkem dost, ale je pravda, že možná by to pro mimopražské mohlo být obtížnější ...promyslíme to ;-)<br /><br />[7] Tak to gratulujem, ale neříkej, že v dnešní době internetu má někdo problém sehnat informace 8-) ;-)
sedim ve skole ^^ tak jsem si akorat vzpomel na two witches 8-)
Ezi musím souhlasit, že tři dny předem je opravdu málo
[10] Okay, asi máte pravdu, uzávěrka soutěže tudíž budiž již !!! o půlnoci v NEDĚLI 23. ZÁŘÍ 2007 !!! Okay? ;-) 8-)
Eze -> tak je to lepší ;-)
us se strasne tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiim ! :-D
Tak snad budu mít už konečně čas a dostanu se na Night side,zrovna jsem si pustil od Two Witches Bites and Kisses.Tuhle tu muziku,mám fakt moc rád a třeba i Rosetta Stone,Ikon,Jerusalem Syndrome atd.To musí zákonitě potěšit,každou gothickou dušičku
predprodej vstupneho na Night Side take v siti TICKETSTREAM (jako alternativa k predprodeji v kamennem shopu Nosferatu) :-)
Těším se jak malý dítě na Vánoce :o) Hlavně na Last Days...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.