BatcaveParty již za týden

První květnový víkend se Club Styx naplní duchem oldschool gothic atmosféry. DarkEntries zvou na první Batcave Party u nás.
 

 


Zdroj: DarkEntries

DJského křesla se ujme známy promotér batcave hudby - Shadow. Uslyšíte jak legendy původního gothic rocku tak i ty méně známé kapely, například: Joy Division, Bauhaus, Christian Death, The Sisters of Mercy, Siouxie and the Banshees, Specimen, Ausgang, Sex Gang Children, Fields of the Nephilim, Public Limite Ltd., Clan of Xymox, The Cure, Alien Sex Fiend a mnoho dalších. Kromě klasických věcí bude i hojnost new wave, psychobilly a všemožných souvisejících žánrů. To vše bude doplněno videoprojekcí klipů a záznamů koncertů do klimatu zapadajících formací. Tak tedy 3.5. v klubu Styx, těšte se na pořádný oldschoolový nářez!

**Batcave Party**
Kde: CLub Styx, Praha
Kdy: 3.5.2008
Vstup zdarma

Varování: Upozorňujeme případné návštěvníky, že metal a EBM se nebude podávat, tudíž neručíme za případné posttraumatické následky způsobené neschopností zvládnout absenci těchto žánrů.

 

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

blbá maturita, utíká mi kvůli studiu tolik zajímavých akcí, na který bych rád jel :-( kdyby aspoň ty akce nebyly skoro přes celou republiku daleko :-P
"Varování: Upozorňujeme případné návštěvníky, že metal a EBM se nebude podávat, tudíž neručíme za případné posttraumatické následky způsobené neschopností zvládnout absenci těchto žánrů. "<br />To má být vtipné?
[2] pokud ti to nepripada vtipne, propadas mi vtipna ty... ale vtip to neni, je to mysleno vazne
[3] Mně to jen přijde jako zbytečnost. Proč na BATCAVE party lezl někdo, kdo nerad batcave a naopak vyžaduje EBM či metal? A pokud se někdo takový objeví a takovou žádost projeví, tak jsou všechna varování zbytečná, neboť asi neumí číst...něco, jako když tu kdosi pod článkem o NN fňukal, že tam nehraje moc saubere gothic kapel, či co to bylo...
[4] no mysme raci to varovani napsali, prave proto, aby se pak nerikalo ze sme lidi nevarovali :D
A co humrova pomazanka? Ta se bude podavat? :-D :-D
[6] chm... pivo ti nestaci? Ses nejakej rozmazlenej ne? :-D
SiouxSie se pise takhle:-)))
pak ze ja jsem hnidopich... vase problemy bych chtela mit, fakt, lidi..:D
Nevim co máte za problém... na TW v Blavě na afterparty hráli dost 80´s, což mě mírně překvapilo, ale bylo mi to buřt :-)
[10]přiznávám,že jsem po dlouhém dni poněkud pomalejší :-) ale uniká mi kde má kdo co za problém(pominu-li banální řešení hovadin výše). Pokud tedy není problém, že se jednou pořádá party,kde nezazní EBM ani techno. Cílem BP není provokace, ale snaha jednou vytvoři akci také pro fanoušky staré školy,ať už gothic rockery, deathrockery či novoromantiky, nikoli však diskofily. Ale klíčové slovo je **bavit se**, dámy a pánové, žádný stres ;-)<br /><br />A když už sem píšu:chci se předem všem omluvit za horší kvalitu některých nahrávek - bohužel ne všechny zajímavé 80s skupiny nahrávaly v moderních studiích a řada alb nikdy nevyšla jinak než na vinylu. Ovšem nedopřát si ty nejlepší z nich by byla velká škoda :-)
Shadow: cilem bp neni provokace ale pises tu neprimo ze lidi co poslouchaj ebm jsou diskofilove? to mi prijde fakt stupidni srat se zbytecne do neceho co taky patri do gotiky
Tak děcka, zas nic pro mě :D
souhlasim mohla to byt pekna akce ovsem s jinym pristupem nejdrive jsem byla nadcena pri cteni te pozvanky cimdal mene a podle reakci poradatelu uz to vsechno ochladlo a vim ze se to obejde beze me. asi by jsem se totiz nebavila jak pise shadow a je to skoda protoze tu hudbu mam rada . snad priste a jinak...
[14] ano, preste tohle jsem cekala... reakce poradatelu? Co mas na mysli? Protoze to co napsal shadow je pravda... fajn, to s tema diskacema mozna prehnal, ale to je proste jeho nazor, a taky souvisejici s tim co se tam bude poustet.. vetsina lidi tam neprijde prave proto, ze my proste chceme udelat CISTE oldschool akci a vy to hned berete jako nejakou herezjii... myslis ze snad budeme upalovat ty, co EBM maji radi?? At zije zaujatost, ze?
[12]Jaký je rozdíl mezi VNV nation a ATB či Combichrist a technem(slušně se ptám,netřeba se hned čepýřit ;-))Nevím proč jsou dnes někteři lidé tak vztahovační(a nezaujatí..)
psala jsem tady koment pro vic lidi, ale nejak se nezobrazil...<br /><br />tak jeste jednou a jinak..<br /> <br />Silver psal neco o 80s.. na goticke akci by me tahle hudba vubec neprekvapila, spise potesila, navic s 80s tady nema nikdo problem...<br /><br />k reakci Shadowa... ja se mu nedivim... tohle jsem proste cekala.. kdyz se objevilo info o BP ruzne na netu tak to melo same pozitivni ohlasy... kdyz se upoutavka objevi na CZS, uz jsou tady poznamky, ktere jsou prinejmensim zbytecne... cim to bude, co, lidi?<br /><br />Proste sme chteli udelat oldschool akci, chteli´sme udelat neco pro ty, ktere moderni goticka hudba proste az tolik nebere a chteli by si prozit neco z atmosky batcave doby... a tady mam pocit, ze vas to nejak pohorsuje! CZS mohlo tuhle akci udelat uz davno, s tim jakou ma "moc" a zkusenosti, ale neudelala... radeji bude delat elektro akce, na ktere proste prijde hafo lidi, protoze o to tady jde... my jsme chteli ukazat, ze lze udelat i akci, na ktere se EBM neobjevi a presto se tam lidi budou bavit... jenomze tady panuje snad nejaka prepojatost, zaujatost, presvedceni o tom, ze neEMB a neMetalove akce proste nemaji smysl... <br />kdyz sme napsali pro srandu, at nikdo metal a EBM neceka, hned se ukazaly ohlasy ktere smrdi tim, ze sme tim snad nekoho urazili... a ze Shadow nevidi rozdil mezi diskotekou a EBM akci? N, ja mezi tim taky rozdil nevidim, ale to uz je vedlejsi... rozhodne to neni duvod, proc byt hned predem proti BP zaujaty...<br />ovsem tenhle problem je dost casty..<br />Fajn, nechcete tam jit? Nikdo vas nenuti... ale nejit tam proto, ze se vam nelibi nejake komenty, nebo cast v upoutavce... jako... no comment... <br />mysme tak trochu cekali, ze si tuhle akci udelame vlastne sami pro sebe... fajn, mozna to tak nakonec fakt dopadne, my to prezijem... ovsem pro scenu to bude spise smutne...
jeste dodavam, ze na BP bude takova zanrova barevnost, ze si urcite kazdy vybere... v tom nevidim problem... ja si myslim, ze to bude fajn akce, bude tam hodne znamych, bude tam dobra hudba, co vic si prat? ...ale pokud nejste schopni prezit akci bez EBM... tak tohle pro vas proste neni...
zaujatost s tim preci vubec nema co delat...stejne jako ma shadow pravo na svuj nazor tak ho mam i ja a proto uprimne rikam ze bohuzel me zpusob popisu akce a reakce v diskusi presvedcily o tom ze bych se tam nebavila nic vic nic min vasi snahu urcite nekdo oceni jen to nebudu ja a nepadlo pri tom ani slovo o zaujatosti herezi nebo upalovani a ta vztahovacnost staci se podivat na reakce - ja jenom rekla ze neprijdu a proc ;-)
[19] sory, ale sama jsi psala o nejakem pristupu... pokud ti vadi, ze sme dali vyrazne najevo ze EBM a metal tam nebudou a presto, ze oldschool veci mas rada tam neprijdes, kvuli nejakemu pristupu, je to zaujatost ;-)
na tom neni nic zaujateho ja jenom nechodim na akce jen kvuli hudbe ale i kvuli lidem protoze hudbu si muzu poslechnout doma a kdyz vidim ty reakce tak mi proste jen neprijde ze bych se bavila a to rozhodne nejsem ta ktera by se pri nicku onnea rozcilila protoze v mnoha vecech s tebou souhlasim ;-)
[21] ahaaa, takze rozcileni pri nicku onnea... no dyt to rikam! Sme zase u toho sameho... a to jsem delala jenom plakat... navic, nevim co ti vadi na mych a šadouvovych reakcich, me spis prijdou dost negativni reakce kolem... tady se ale nic jineho cekat neda... fajn, nechod... kdyz si muzes hudbu poslechnotu i doma, vcelku nemusis chodit nikam... chtela jsem to brat s nadhledem, s klidem, nejak se o tom normalne bavit... ale lidi na CZS me rozcilujou porad vic a vic a urpimne doufam ze vas tam prijde co nejmin, protze se fakt neminim koukat cely vecer na nasrane ksychty, ktere nedokazou nic jineho, nez jen nesnaset onneu...
Shadow: to by mě taky zajímalo. Proč by třeba právě VNV měli mít blíž ke gotické hudbě než k trancu mi ještě nikdo neobjasnil.
Nechci se do toho motat, jen bych rad vznesl nesouhlas s vyznenim spojeni "lidi na CZS" ....lidi komentujici clanky na CZS to delaji kazdy za sebe a ze sve vlastni hlavy, neni to zadna podplacena elita, zadna nase vychovana smecka psu. Tudiz za jejich stanoviska prosim nevinte samotnou redakci ;-) ...za redakci musim ovsem napsat (a snad semnou zbytek bude souhlasit), ze ten napad na propagaci techto zanru jsme meli uz od zacatku, jelikoz kazdy z nas ma k batcave, deathrocku stejne jako horrorpunku a dalsim velmi kladny vztah. Kazdopadne je pro nas ale predni, abychom na akcich udrzeli lidi v proudu a v pokud mozno - nejvetsim poctu. Pak jsme se jednoduse dopracovali po nekolika zkusenostech k tomuhle vysledku a hrajeme to co hrajeme :-) Samozrejme nikdy a nikomu, ani lidem, ktery se hudebni produkci zabyvaji cely zivot se nepodari vyhovet uplne kazdemu z davu. Tudiz i my musime (bohuzel na ukor nekterym stylum) plnit pozadavky vetsiny.
[24] "lidi na CZS" je mysleno jako cela tato komunita ;-) koneckoncu, jsou tady klasicti navstevovatele spolu sprizneni ;-) a ze se neda vyhovet vsem... ano, to neda... ale to jeste neznamena ze se pujde jenom v jednom smeru ;-) takze kdyz to neudelate vy, udela to nekdo jinej... ovsem kdyz to udela onnea, je to hned spatne..
Tak, a kdo tam nepřijde kvůli této debatě, je suchar :D Ale vážně:-))<br /><br />Kdo si vzal to varování osobně, je vztahovačnej. Je mířený proti lidem, který se skutečně vyskytujou. Pokud se někdo necítí jako jeden z nich, nemusí na to vůbec reagovat, když se ho to tedy netýká :D
[25]Jenom sklizis to co si zasela, tak si nestezuj ;-)
Lidi, lidi... Co na to říct? Na začátek pár poznámek - Sirael, nechoď si, bude to tak lepší. Samgarre, tvuj komentař je jaksi mimo, Onnea nic nezasela - opoutávku nevymyslela sama. Jinak, dále... Spoustu věcí tu už bylo řečeno, nebudu tu přípomínat co je to za akci - přečtěte si to nahoře, k upozornění s EBM - nechápu, proč v tom většina vystresovaných lidí s tikem v levém oku hned vidí provokaci. Kdybych šla na 80s akci a nehráli by the cure nebo visage, měla bych zřejmně postraumatický zážitek, chápeme? Raději se tu ta upoutávka objevila, aby pak za námi někdo nechodil s tím, že chce pustit nějaké ebm, protože přeci je toto také "gotik akce"... Ale to je jedno. Kdo má tuto hudbu rád, ten přijde, kdo raději ebm či metal, tak nepřijde, kdo je zaujatý, tak nepřijde - a bude to tak lepší, protože se budeme bavit i my a ne že budeme koukat na tlupu lidí s vražedným výrazem. Je to jen hudební akce.
A jéje, zase malý český státeček... Fascinuje mě, jak v Německu nebo Polsku na jakékoliv party či festivalu zaměřeném na gothic/EBM/electro/DM (nehodící se škrtněte) najdete příznivce všech těchto stylů, nikdo se do nikoho nenaváží, naopak, drží tam při sobě...A to jich je tam 10 krát víc než v Čechách. Tady je těch lidí pět a půl a jsou schopní se 14 dní hádat, že na téhle party zaněla nějaká písničk co se jim nelíbila...<br /><br />Na větších akcích (kde je třeba 200 lidí) musí většinou dojít k určitým kompromisům, když se chce vyhovět co největšímu procentu návštěvníků...ale proč řešit Styx? Styx je mrňavý klub, a perfektně se hodí právě na tyto malé, úzce zaměřené akcičky - koho zaujala upoutávka at tam jde, koho ne, tak at tam nechodí ne? Je to jednoduché...
Ale zasela:-) ale o tom se rozepisu jindy...proc tolik negativnich reakci na czs? Ze by za to mohla tiskovka, psana jistou osobou, kterou uzivatele czs znaji jako arogantni, prehnane mentorskou "komentatorku"? A ikdyby to psal nekdo jinej stejne by tu byl flame, kvuli tem par vetam....ooo ano, czs neudelalo batcave party a na onneu a spol. jsou vsichni osklivy, to je taaak smutne!
[30] ses k smichu, tvoje zaujatos smrdi az sem do brna... nech toho osocovani a dej si raci panaka...
Hele dost...nema smysl se tady o tom hadat :-) Jak napsal sinus inteligentne a proste "koho to zaujalo, at jde, koho ne at nechodi a je to" ..jako u kazdy akce...kazdej snad sam vi co ho bavi proboha a co ne :-) ......nazory na to co patri a nepatri do sceny a co je a neni disko...to uz je tak strasne nudny, ze uz to tady nikdo cist nechce :-) ....Pojdte si vsichni spolecne zatancit na Bela Lugosi is Dead, jak to mame vsichni radi :D a hlavne zbytecne netrhat tu malou ceskou scenu nejakou nesmyslnou davkou netolerance, kdyz jeste porad ani sama chudak nevi, jak ma vlastne vypadat :-)
[32] he? To bylo ted jako co? Vis, sory, ale ty si o me myslis buhvico, vypisujes casto nejaky charakterove rysy... a pritom me ani neznas! Proto je to zaujatost, soudis jen podle toho jak me vidis na netu, a proste se ti to nelibi, o nicem jinem to neni... ja jsem taky vuci par lidem zaujata, a nejsem na to pysna, ale ja to aspon priznam a snazim se to krotit.. ty ne, cokoli napisu, ty na to reagujes hned negativne... kdyz ti k tomu staci mozek, proc se objevuje tolik jedincu, kteri se mnou souhlasi a kteri ve me nevidi arogantniho prudice? Zeby oni mozek nemeli? <br />Ja se nechcu hadat.. a uz vubec ne s tebou... pokud si myslis, ze sme ortodoxni polofasisti, je mi to lito, a je to smutne i v ramci sceny... ovsem zrovna tebe o opaku presvedcovat nemam potrebu..
to melo byt samgarrovi..
bud mi hrabe... nebo tady mizi komenty :D
[32] hele, o tom to melo byt, to varovani melo byt proste jenom z prdele aby pak za shadowem nechodili lidi s tim at jim pusti neco, co se proste poustet nebude... ja jsem psala, chteli sme ukazat ze se da bavit i tam, kde EBM neni, nemela to byt zadna provokace, nic z toho... melo to byt o tom, ze si vsichni zatancime na Belu.. mela to byt akce pro ty, co si chtel poslechnout oldschool taky nekde jinde nez doma.. ale sam vidis, ze to asi nikdo nepochopil... ja osobne jsem to spatne nemyslela, to s tema lidma z CZS jsem prepiskla, ale vazne me to nasralo... ja jsem zvykla ze jsou vuci me lidi zaujati, a vcelku to ani neresim.. ale aby kvuli tomu nekdo kritizoval akci, ktera jeste ani neprobehla.. navic akci, kterou delaji hlavne dva moji kamosi a kvuli zaujatosti vuci me nesou negativa hlavne oni, to je moc i na me..
Jsem ani netušil, že moje, byť s humorem myšlená reakce na banální příspěvky, rozpoutá tako flame...
v zajmu lidstva se k tomuto jiz nebudu vyjadrovat, nechame to na zivou diskuzi:-)
Moc komentářů a moc brzo ráno(na mě)abych to čet,za což se omlouvám...<br />Takže jen prosím,ať už tu je v komentářích výše cokoli,už to prosím neřešte,stejně z toho vždycky vyleze jen nekonečná pingpongová série o hovně,s prominutím :-( :-(
[2]Že ty ses stran toho EBM a metalu vůbec ozývala ! Stačilo malé pozastavení nad drobnou poznámkou a jaký se z toho rozpoutal výživný flejm !! :-D Ty jsi opravdu ZLO a kletba všech diskuzí !!! :-D
ani ja uz to tu nebudu rozdmychavat jenom chci vzkazat onnee ze by si mela priste poradne precist na co reaguje protoze jsem prave psala ze **Sirael napsal/a:** >>to rozhodne nejsem ta ktera by se pri nicku onnea rozcilila protoze v mnoha vecech s tebou souhlasim<< takze ses rozcilila uplne zbytecne. a zaujatost neni to trochu vtipne psat v kazdem prispevku o zaujatosti a pritom si stezovat na celou komunitu lidi z czs? je dobre ze vis ze jsi to prepiskla a myslim ze tady nikdo zaujaty neni jenom se jim stejne jako mne nelibi nektere reakce ale uz to nechme nic se tim nevyresi. jak us jsem psala na zacatku je to dobry napad na akci a doufam ze se podari maji pravdu ti co pisou ze scena je uz tak dost mala na to aby se hadala kvuli blbostem kdyz se to jinde v evrope porad tak strasne neresi <br /><br />a rozdil mezi technem a ebm je bud snaha o vtip anebo si to pisatel nikdy neposlechl a tak nevi
[41] ano, ja samozrejme chapu, ze to neni tvuj pripad, nejsem blba a cist umim... ja narazela na to, ze jsi to vubec napsala... na to, ze tohle tady existuje... protoze to co jsi napsala se mozna netyka tebe, ale vetsiny lidi tady ano. A to je presne ta zaujatost. Ta tady je a nejspis vzdycky bude, jak rikam, smrdi to az na mile daleko.. ale co uz, jak rikam, cim min tech zaujatych lidi prijde, tim lip, aspon mi nebudou kazit naladu...<br />a jinak ten kdo napsal to s tim technem si myslim ebm slysel mnohokrat ;-) a pokud vim, neni to jen jeho nazor...
techno je fajn.. =DD ale deathrock je deathrock.. =DD
[42] To je jak srovnavat Sex Pistols a folk, taky jsou tam kytary a taky se tam zpiva.......bohove :-D
Samgarr: NE??? Sakra, tak jsem cela leta zil v iluzi..ja myslel, ze Sid byl ten znamy hrac na benjo a Nancy do toho dupala a ostruhama vytvarela rytmiku :D:D:D ........a uz dost, vsechny ty komenty o tom, kdo je kral manéže uz se prilis opakujou a jak pravil kdosi chytry na skole v prirode "opakovany vtip neni vtipem" ;-)
[44] nic proti, ale ja s tim technem neprisla, me je tohle jedno, tak si laskave rypej do nekoho jineho, ja na to nemam naladu..
[44] No... po pravdě ne zcela. Jednak je to použití el.kytarový vs akustická hudba pro srovnání elektronické s elektronickou hudbou, to je trochu zavádějící. EBM je dělaný na prakticky stejnejch "nástrojích" jako techno, tj syntetizátory, samplery, sekvencery, bla bla.. Mimoto má často stejnou rytmickou strukturu - střídání hlubokých a hi-hat bicích (á la taková ta sešlapávací dvoupoklice;-))), i volnější jako trance, nebo house (který má prý dokonce na jeho podobě nějaký podíl) Jinak je ebm o něco bohatší a někdy rozpoznatelný pro industriální a všemožný další zvukový imitace, (v Trance se samozřejmě taky ozývaji různý atmosférický zvuky) případně taky pro harsh vokály, ale když např v ebm zpívá žena, je podobnost mnohdy dost zarážející. Jinak taky spousta lidí podle mě podléhá dojmům, který vyvolávaji na akcích techno a podobný sety slitý v jednu část. To je jednoduchá hudba s poměrně odhadnutelnou koncepcí, určená pro jakýsi hypnotický tanec, založený na efektu opakovanejch motivů a "rituálnosti" stálýho rytmu, ale není to jen o tom, existujou i slušně atmosférický nebo minimalistický verze (/skladby) techna vhodný i pro normální poslech, který jsou různorodější. Na EBM akcích se nepouští prolínající se sety, ale skladby. Jako existuje tupý techno, trance, existuje i tupý EBM. Už jsem tuhle vyslovil teorii, že averze ke zbytku taneční scény je u spousty lidí přežitek z dřívějších metalových období, nebo nějaká fixace na *temnou* scénu, rozhodně ne zrovna 2x OMI přístup (bohužel přesahující oblast hudby) :P On hudebně v tom zkrátka moc rozdíl není... ALe že to říkám zrovna já, ty znáš EBM kapel asi 15x víc než já. Ale to by šlo, neřekne někdo, proč je to goth? Podle mě je to buď nějaká druhoplánovitá asimilace elektronické hudby možná přes electropunk, nebo možná že přes oldschoolové ebm, které bylo podle těch pár kapel co jsem slyšel (tudíž se můžu dost plést) kompozičně o něco vyspělejší, takové víc nad věcí, a trochu víc blízké new wave. Kdekdo ve Skinny Puppy někdy slyší i Depeche Mode. Odtud bych chápal i slovo "dark wave" ...ale toť moje teorie
Dobre, dobre, asi jsem nepouzil nejlepsi primer:-) a pokud se budeme bavit na tema ebm vs. techno...ebm jako takove je postaveno na odlisnych rytmech, ale to neni argument asi:-D zajimavejsi je to ze koreny samotneho ebm sahaji dale nez koreny techna. V dobe kdy v dietroitu zhavili djs Korgy aby mohli dat zvuk a tvar modernimu technu prvni nahravky ebm kapel byli uz na svete a ziskavali si sve priznivce...a s tou nenavisti k tanecnejsi hudbe zcela s tebou souhlasim, rad bych se rozepsal vic ale pisu z mobilu, coz neni dvakrat pohodlne:sad:
Omlouvam se,zacinam v tom mit zmatek.. doufam ze jsem nejak rapidne nezhorsil tvoji naladu:-)
Podle mého soudu je hlavní rozdíl v tom, že , jak už psal Somálec, techno jsou spíše delší monotónní sety dělané DJs a prezentované většinou už jako hotové, jenom s živou modulací zvuku, zatímco ebm jsou v podstatě "písničky" se zpěvem a textem, dělané "kapelami" hrané částečně "naživo" klidně i s dalšími nástroji. Myslím si, že na tu současnou goth scénu se tenhle druh electro hudby dostal kdysi přes darkwave, kdy se "gothic" a "postindustrial" začal míchat dohromady a vytvářet novej zvuk, takže se k tomu přidružily i další typy alternativní elektroniky, který se v tý době rodila (ebm, ambient apod.). To je jen takovej můj pohled na věc...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.