Už jste viděli dokument BBC "Synth Britannia"?

×

Chybová zpráva

Komentář, na který odpovídáte, neexistuje.

I když pravověrným milovníkům zvuku syntetizátorů, skalním příznivcům electro/synhtpopových kapel a oddaným fanouškům Depeche Mode, Human League, Cabaret Voltaire, Garyho Numana, OMD, Throbbing Gristle, Kraftwerk a mnoha, mnoha dalších zřejmě nepřineseme žádnou novinku, nechceme nechat nic náhodě. Zrovna jsme totiž na Youtube objevili celou verzi vynikajícího dokumentárního snímku "Synth Britannia", ve kterém se redaktoři BBC 4 vydali po stopách formací, které svůj zvuk opřely o předtím neslyšené syntetické zvuky.

Všechny zásadní postavy této scény (namátkou jmenujme takové jako Phil Oakey, Andy McCluskey, Wolfgang Flür, Vince Clarke, John Foxx, Gary Numan, ale i například Bernard Sumner z Joy Division, nebo šéf a zakladatel labelu Mute Records Daniel Miller) zde hovoří o svých začátcích, důvodech, proč někteří punk/rockoví hudebníci vůbec vzali do rukou syntetizátory, a podobně.

Dokument (k disposici zatím pouze v anglickém jazyce) najdete rozdělený do devíti dílů na profilu uživatele Zarezagreb2, kterému patří náš dík.



Synth Britannia - Part 1/9

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.